SERLIFT, comprimate filmate

Prospect

Publicat: 02 Aprilie 2010 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Indicatii:
Simptomele tulburarilor depresive, inclusiv depresia acompaniata de anxietate, la pacienti cu sau fara manifestari maniacale in antecedente. sindromul obsesiv-compulsiv (OCD). atacul de panica, cu sau fara agorafobie.

Doze si mod de administrare:
O data/zi, dimineata sau seara, indiferent de orarul meselor. Depresie - 50 mg/zi. Sindrom obsesiv-compulsiv si atac de panica - doza minima 50 mg/zi. Se incepe cu 25 mg/zi si se creste la 50 mg/zi dupa o saptamani Doza zilnica pentru toate indicatiile poate fi crescuta cu 50 mg in decurs de cateva saptamani Doza maxima 200 mg/zi.

Contraindicatii:
Pacienti in tratament cu IMAO sau la mai putin de 14 zile de la intreruperea tratamentului cu un IMAO. hipersensibilitate cunoscuta la sertralina.

Atentionari:
IMAO asociate - reactii adverse majore, uneori fatale, cum ar fi: hipertermie, rigiditate, mioclonii, instabilitate autonomica cu posibile fluctuatii rapide ale semnelor vitale, modificari ale statusului mental incluzand confuzie, iritabilitate si agitatie extrema, cu evolutie progresiva spre delir si coma. Precautie in asocierea cu alte medicamente serotoninergice: triptofanul sau fenfluramina. Precautie cand se decide schimbarea trat. cu agenti cu actiune prelungita (ex. fluoxetina). Activarea maniei/hipomaniei. Convulsii (se evita la pacientii cu epilepsie instabila, iar cei cu epilepsie aflata sub control vor fi monitorizati atent). Medicatia se va intrerupe in caz de convulsii. Suicid. Supraveghere atenta la inceputul trat. in insuficienta hepatica risc de crestere a nivelurilor plasmatice. sarcina. alaptare. Soferi si activitati de precizie.

Reactii adverse:
Greata, diaree/scaune moi, anorexie, dispepsie, tremor, ameteala, insomnie, somnolenta, transpiratii, uscaciunea mucoasei bucale si disfunctii sexuale (mai ales intarzierea ejacularii). S-au mai descris: varsaturi, dureri abdominale, tulburari de motilitate (ca de exemplu simptome extrapiramidale si tulburari de mers), convulsii, tulburari menstruale, hiperprolactinemie, galactoree, rash (inclusiv cazuri rare de eritem polimorf) si, rar, pancreatita si tulburari hepatice (inclusiv hepatita, icter si insuficienta hepatica). Rareori: parestezii, hipoestezii, simptome depresive, halucinatii, reactii agresive, agitatie, anxietate, psihoze, cresteri asimptomatice ale transaminazelor serice (AST si ALT), hiponatriemie, sindrom de secretie inadecvata de hormon antidiuretic, alterarea functiei plachetare.

Forma de prezentare:
Comprimate filmate 50 mg, 100 mg; cutie 2 blist. 14 comprimate

Citeste si despre:

Imunofix – un produs nou pentru imunitate, de la o companie cu traditie in sanatate Sindromul Piriformis Metronidazolul si sarcina Anticonceptionalele si efectele secundare asupra celorlalte viscere Stenoza spinala cervicala Conferinta One Health International Student Conference USAMV Bucuresti 2025 – abordari interdisciplinare pentru provocarile globale in materie de mediu si sanatate Ce afectiuni poti detecta prin testarea genetica si cand este bine sa o faci Vitamina C in viroza respiratorie Galactoreea – secretia lactata patologica Sciatica Durerea in cancer Mituri despre frumusete