REYATAZ, capsule

Prospect

Publicat: 26 Octombrie 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Forma de prezentare
Capsule 150 mg, 200 mg; ct. 10 blist. 6 cps.; ct. 1 fl. 60 cps.

Indicatii
Tratamentul infectiei cu virusul imunodeficientei umane dobandite (hiv-1), la adulti experimentati in tratamentul antiretroviral, in combinatie cu alte medicamente antiretrovirale.

Dozaj si mod de administrare
Terapia trebuie initiata de catre un medic cu experienta in tratamentul infectiei hiv. Adulti: oral, 300 mg atazanavir o data pe zi administrat cu ritona-vir 100 mg o data pe zi, cu alimente. Daca atazanavir si ritonavir sunt administrate concomitent cu didanosine, se recomanda ca didanosina sa fie luata la 2 ore dupa ce atazanavir cu ritonavir au fost inghitite cu alimente. Capsulele se inghit intregi. Pulberea orala este disponibila pentru pacientii care sunt incapabili sa inghita capsule.

Contraindicatii
Hipersensibilitate. Pacienti cu insuficienta hepatica moderata - severa. Asocierea atazanavir cu ritonavir nu trebuie folosita in combinatie cu rifampicina, simvastatina, astemizol, terfenadina, cisaprida, pimozida, chinidina, bepridil si alcaloizi din ergot, in special ergotamina, dihidroergotamina, ergometrina, metilergometrina. Nu se utilizeaza in combinatie cu produse continand sunatoare (Hypericum perforatum).

Atentionari
IH, tulburari de conducere A-V, hemofilie A si B, soferi.

Reactii adverse
Foarte frecvente: icter. Frecvente: lipodistrofie, cefalee, insomnie, simptome neurologice periferice, icter scleral, durere abdominala, diaree, dispepsie, greata, varsaturi, astenie, rash.

Citeste si despre:

Capsula endoscopica - generalitati, utilizare, pregatire Diferenta dintre cafeaua clasica si cea din capsule Opiu Otoscleroza Urgenta stomatologica. Semnele care ar trebui sa te trimita imediat la dentist #roboterapeut, un aparat de top in orasul medical, care te ajuta sa mergi mai departe, mai usor! Normele privind suplimentele alimentare - ordin 1069/2007 Abcesul periamigdalian Condromalacia patelara (rotuliana) – o afectiune a cartilajului genunchiului Discopatia lombara - lumbago si lombosciatica Lipomul
Cere sfatul medicului ×