PROCTOLOG, crema

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Indicatii
Tratamentul simptomatic al manifestarilor dureroase si pruriginoase anale, in special in criza hemoroidala si in fisuri anale.

Doze si mod de administrare
Utilizati intotdeauna Proctolog exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur. Crema rectala se aplica in regiunea anala, dupa toaleta locala, de 1-2 ori pe zi. Tratamentul cu Proctolog trebuie sa fie de scurta durata. Daca manifestarile nu cedeaza rapid, tratamentul trebuie interupt si se recomanda efectuarea unui examen proctologic si revizuirea tratamentului. Daca aveti impresia ca efectul Proctolog este prea puternic sau prea slab, spuneti medicului sau farmacistului. Daca ati utilizat mai mult Proctolog decat trebuie Daca aveti impresia ca ati utilizat prea multa crema rectala, adresati-va medicului dumneavoastra sau celei mai apropiate unitati medicale. Daca uitati sa utilizati Proctolog Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata. Daca incetati sa utilizati Proctolog Proctolog se utilizeaza numai la nevoie. Puteti opri tratamentul imediat ce va simtiti bine. Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest produs, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Compozitie
Crema: ruscogenina 0,5 g, trimebutina 5,8 g, excipienti q.s.ad. 100 g, conservanti (para-hidroxibenzoat de metil, para-hidro-benzoat de propril)

Actiune terapeutica
Trimebutina: asigura un efect spasmolitic, decontracturant al sfincterului anal intern, calmand durerea; are un efect anestezic local. Ruscogenina: asigura un efect tonic si protector vascular.

Reactii adverse
Ca toate medicamentele, Proctolog poate determina reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. Reactiile adverse sunt clasificate dupa urmatoarele frecvente: Foarte frecvente: care afecteaza mai mult de 1 utilizator din 10 Frecvente: care afecteaza 1 pana la 10 utilizatori din 100 Mai putin frecvente: care afecteaza 1 pana la 10 utilizatori din 1000 Rare: care afecteaza 1 pana la 10 utilizatori din 10000 Foarte rare: afecteaza mai putin de 1 utilizator din 10000 Cu frecventa necunoscuta care nu poate fi estimata din datele disponibile Cu frecventa necunoscuta, pot sa apara reactii adverse la nivelul pielii, in cazul utilizarii Proctolog, crema. Daca vreuna dintre reactiile adverse se agraveaza sau daca observati orice reactie advers nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Pastrare
Nu utilizati Proctolog dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective. A se pastra la temperaturi sub 25`C, in ambalajul original. A nu se lasa la indemana si vederea copiilor. Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

Informatii suplimentare
Ce contine Proctolog -Substantele active sunt trimebutina si ruscogenina. Un gram crema rectala contine trimebutina 58 mg si ruscogenina 5 mg. -Celelalte componente sunt: ceara autoemulsionabila, alcool cetostearilic, miristat de izopropil, propilenglicol, monostearat de glicerol, p-hidroxibenzoat de metil, p-hidroxibenzoat de propil, apa purificata.

Cum arata Proctolog si continutul ambalajului
Proctolog se prezinta sub forma de crema cu aspect omogen, usor colorata in galben deschis. Este disponibil in cutii cu un tub din Al a 20 g crema rectala si o canula rectala. Detinatorul autorizatiei de punere pe piata Pfizer Europe MA EEIG Ramsgate Road, Sandwich, Kent CT13 9NJ, Marea Britanie Producatorul Farmea 10, rue Bouche Thomas, ZAC Sud dOrgemont, 49007, Angers Cedex 01, Franta

Acest prospect a fost aprobat in Ianuarie 2013

Citeste si despre:

Cremele de la A la Z Pericolele utilizarii cremelor de protectie solara Cum alegi crema de protectie solara potrivita Cremele BB si rolul lor in ritualul de infrumusetare Probioticele. De la disbioza la eubioza si imunitate optima. De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood 5 secrete despre cremele antirid pe care trebuie sa le cunoasteti Cum sa gasiti crema hidratanta potrivita Noile recomandari pentru utilizarea cremelor de protectie solara. Ce nu am stiut pana acum Impactul radiatiilor ultraviolete. Cum alegem si folosim corect cremele de protectie solara Crema de protectie solara - cum o alegem pe cea potrivita