PREGNYL, liofilizant pentru solutie injectabila

Prospect

Publicat: 07 Ianuarie 2010 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Forma de prezentare:
Liofilizant pentru solutie injectabila 500 U.I./ml; ct. x 3 sau 6 f. cu pulb. + 3 sau 6 f. solv. x 1 ml

Indicatii:
La femei: infertilitate anovulatorie, avort habitual, amenintare de avort. la barbati: hipogonadism hipogonadotrofic. criptorhidism. Oligo-astenospermie si azoospermie.

Doze si recomandari:
Femei: infertilitate anovulatorie: inj. i.m. 10000 UI la mijlocul ciclului. Superovulatie: inj. i.m. 10000 UI, in priza unica. insuficienta de corpus luteum: inj. i.m. 5000 UI in a 5-a zi de ovulatie, repetat in a 9-a zi. Avort habitual, amenintare de avort: inj. i.m. 10000 UI, apoi cate 5000 UI de doua ori/saptamana Barbati: hipogonadism hipogonadotrofic: inj. i.m./s.c. 2000 UI de 2 ori/saptamana criptorhidism: inj. i.m./s.c. 500 UI sau 1000 UI la 5 zile.

Contraindicatii:
Tumori hipofizare sau ovariene, carcinom de prostata sau neoplasm androgen - dependent. Disgenezie ovariana, absenta uterului, menopauza precoce, ocluzie tubara cu exceptia cazului in care pacienta se afla in terapie de superovulatie pentru fertilizare in vitro. Tromboflebita activa; hipersensibilitate la gonadotrofina; in reducerea surplusului ponderal; alaptare.

Atentionari:
Nu este eficace la barbati cu FSH crescut; prudenta in hipotiroidism, deficit adreno-cortical sau hiperprolactinemie, afectiuni cardiace sau renale, epilepsie, migrena sau astm bronsic; poate produce sindrom de hiperstimulare ovariana; risc de sarcini multiple; poate produce precocitate sexuala.

Reactii adverse:
Reactie locala/durere la locul de injectie. Cefalee, astenie, depresie, iritabilitate, agitatie. Reactii alergice. Sindrom de hiperstimulare ovariana la femei. La barbati: retentie lichidiana, edeme, senzatie de tensiune la nivelul mameloanelor, ginecomastie, precocitate sexuala.

Citeste si despre:

Contraceptivele injectabile Remedii de ajutor pentru drenajul sinusurilor Testele cutanate pentru depistarea alergiilor Care sunt afectiunile pentru care se recomanda tratament homeopat De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Probioticele. De la disbioza la eubioza si imunitate optima. Tratamentul tumorilor carcinoide gastrointestinale: Informatii pentru pacient Fentanil Totul despre contraceptie – ce metoda ti se potriveste Afla care sunt cele mai sigure metode contraceptive