PAXELADINE, gelule

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Compozitie

Sirop: oxeladina citrat 10 mg/mens, 250 mg/flacon, excipienti (parahidroxibenzoat de metil, zaharoza, aroma de cacao, eritrosina, apa purificata). Gelule: oxeladina citrat 40 mg/gelula, 600 mg/flacon, excipienti (talc, amidon, acid stearic, zaharoza, polivinilpirolidin).

Actiune terapeutica

Antitusiv eupneic. Principiul activ este citratul de oxeladina, molecula antitusiva ce actioneaza selectiv la nivelul centrilor nervosi ai tusei fara a deprima centrul respirator si avand un usor efect eupneic. Nu are inrudire chimica cu opiaceele sau derivatii lor, nici cu antihistaminicele (nu produce somnolenta, nu incetineste tranzitul intestinal).

Indicatii

Tratamentul simptomatic al tusei de diverse etiologii: tuse gripala, rinofaringite, traheite, laringite, bronhopneumopatii, rujeola, tuse convulsiva. Tuse spasmodica si reflexa. Tuse seaca si iritativa.

Doze si mod de administrare

Adult: gelule cronodializante: 1 gelula de 2 sau de 3 ori/zi; sirop: 2-5 doze/zi. Copil: sirop: 1 doza/10 kg/24 ore (pana la 4 ani: 1-2 doze/zi, intre 4-15 ani: 2-3 doze/zi).

Masuri de precautie

In cazul unei administrari masive, se recomanda supravegherea functiilor respiratorie si cardiovasculara. Nu se cunoaste inca un antidot.

Citeste si despre:

Cancerul de san - importanta screeningului si tratamente inovative MedLife continua expansiunea la nivel national si inaugureaza primul spital multidisciplinar din regiunea Oltenia Alergiile si aerul uscat din interior: Cum sa gestionezi disconfortul respirator Nodulii tiroidieni: cauze, diagnostic si tratament detaliat Premiera nationala: echipa Spitalului MedLife Polisano Sibiu a efectuat cu succes prima mastectomie bilaterala robotica cu sistemul daVinci De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Probioticele. De la disbioza la eubioza si imunitate optima. Lordoza lombara: cauze, simptome si optiuni de tratament Sindromul de disparitie a cailor biliare Hipoventilatia sau depresia respiratorie Biopsia - cum se obtine si rolul ei in oncologia moderna Lipodistrofia: diagnostic si tratament