OXIFLUX, comprimate filmate cu eliberare prelungita

Prospect

Publicat: 07 Martie 2010 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Forma de prezentare:
Comprimate filmate cu eliberare prelungita 400 mg; cutie x 2 blist. x 10 cpr.

Indicatii:
Tulburari circulatorii periferice arteriale si venoase de natura aterosclerotica sau diabetica; arteriopatie cronica obliteranta (stadiul II); tulburari trofice in sindromul post-trombotic, ulcer de gamba, gangrena, degeraturi. Tulburari ale circulatiei cerebrale: sindrom ischemic, vertij, cefalee, tulburari de memorie si atentie, diminuarea capacitatii intelectuale. tulburari circulatorii la nivel ocular si al urechii interne.

Doze si administrare:
Oral sau combinat. Oral: 200-1200 mg/zi, doza de intretinere in timpul sau dupa mesele principale. Parenteral: Initial se testeaza reactia pacientului, prin adm. a 2,5 ml solutie inj. diluata cu 7,5 ml ser fiziologic. in perf. intravenos initial o fiola in 250-500 ml solutie perf. (NaCl 9, levuloza 5%, glucoza sau inlocuitori ai masei sanguine), in 90-180 min. in zilele urmatoare, dozele pot fi crescute cu cate 50 mg (2,5 ml solutie inj.), pana la maxim 300 mg (15 ml)/zi. In caz de tulburari grave de circulatie se pot face 2 perfuzii pe zi.

Contraindicatii:
Hipersensibilitate cunoscuta la derivati xantinici. IM recent, hemoragii masive, scleroza cerebrala si coronariana cu hipertensiune. Sarcina. Alaptare.

Atentionari:
La bolnavii hipertensivi cu labilitate vasculara se dau doze progresive; in insuficienta cardiaca, adm. se va face in volume mici. in IR, maximum 800 mg/zi; in caz de hemoragie oculara, trat. va fi intrerupt imediat; in doze mari la diabetici poate creste secretia de insulina. Soferi si activitati de precizie.

Reactii adverse:
Frecvente tulburari gastro-intestinale (greata, voma, arsuri, dureri epigastrice, diaree) si eruptii pruriginoase. Rar, la doze mari, tahicardie, scaderea tensiunii arteriale, angina pectorala, senzatie de caldura. in cazuri izolate, trombocitopenie, hemoragii cutanate si ale tractului digestiv.

Citeste si despre:

Somnifere eliberate cu prescriptie medicala Consecintele unei supradoze de aspirina Intoxicatia cu paracetamol Sindromul neuroleptic malign Conf. Dr. Gabriela Musat, medic primar ORL: 90% din infectiile de tract respirator sunt virale si nu necesita antibiotic Ce afectiuni poti detecta prin testarea genetica si cand este bine sa o faci Indicatiile opioidelor in osteoartrita Diabetul zaharat non-insulino-dependent (DZ de tip II) la copii Accidentul vascular cerebral (AVC) ADHD si pubertatea Tulburarile afective sezoniere