Gamba

Segment al membrului inferior cuprins intre genunchi si glezna. Scheletul gambei este format din tibie si peroneu. In partea de sus, gamba este legata de coapsa prin intermediul genunchiului; in partea de jos, ea este legata de picior prin intermediul gleznei.

Patologie - Fracturile reprezinta, in principal, traumatismele importante ale gambei. Ele se pot intampla in oricare portiune a acesteia. Cauzele sunt, in general, accidentele sau caderile, indeosebi de origine sportiva. tratamentul depinde de tipul si de localizarea fracturii: punerea unei placi cu suruburi sau introducerea unui cui in canalul medular al osului fracturat pot fi necesare pentru a favoriza consolidarea lui. Imobilizarea dureaza, in general, intre 45 si 90 de zile. Gamba este, in plus, sediul cel mai frecvent al flebitelor (obliterarea unei vene profunde de catre un cheag). Acestea pot surveni dupa o imobilizare prelungita (in gips, in particular) sau dupa un traumatism.

Citeste si despre:

Ulcerul de gamba Gambe si picioare umflate pe timpul verii? Afla cauzele posibile Cauzele si complicatiile ulcerului de gamba Piciorul diabetic - Cum il recunoastem si cum il tratam corect? 10 mituri despre sciatica Sarcina: Preeclampsia si eclampsia Ulcerul varicos se poate vindeca! Compresia si terapia locala hidroactiva Cum putem imbunatati circulatia sanguina? Stil de viata si remedii la domiciliu pentru varice