OROPIVALONE BACITRACINA, comprimate pentru supt

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Compozitie
Pivalat de tixocortol 1,5 mg; bacitracina-zinc 200 U.I. Excipienti q.s.p. 1 comprimat.

Actiune terapeutica
Corticoid local fara efecte sistemice.

Indicatii
Afectiuni inflamatorii si infectioase buco-faringo-laringiene: laringite, faringite, traheite; amigdalita, angine; post-operator: amigdalectomii, abcese incizate.

Doze si mod de administrare
Lasati sa se topeasca, fara sa mestecati, 4-10 comprimate/zi. In cazul indicatiilor vizate, durata administrarii acestui corticoid va fi cat mai scurta posibil, si nu va depasi, in mod normal, 8-15 zile.

Contraindicatii
hipersensibilitate la unul din componenti. copii sub 30 de luni (prezenta mentei).

Reactii adverse
Reactii de intoleranta locala pot surveni la debutul tratamentului. Au fost semnalate rare reactii de tip alergic. Aceste reactii inceteaza la intreruperea tratamentului. In cazul aparitiei acestor efecte adverse consultati medicul.

Citeste si despre:

Tratamente pentru impotenta Postbioticele – O noua solutie pentru sanatatea intestinului Ce faci ca sa nu-ti mai stea durerea-n gat Diferenta dintre radioterapie si chimioterapie Ce luam in trusa medicala de vacanta in caz de diaree Cum evitam infectiile urinare vara? Vacante sanatoase – unde sa mergi? Oxiuroza (Enterobioza) Amigdalita Imunitatea organismului la inceputul primaverii De ce apare tusea si cum o putem combate Trusa de prim ajutor