NOVOPONE, capsule

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Compozitie
Fiecare capsula contine: acid nifluminic 250 mg.

Actiune terapeutica
antiinflamator-analgezic. Acidul nifluminic este un derivat al acidului nicotinic, avand o actiune antiinflamatoare si analgezica bine determinata. Novopone fiind un analgezic puternic, ofera o ameliorare rapida a durerilor persistente de cap si de dinti.

Indicatii
Artropatii inflamatorii (poliartrita reumatoida). Artropatii degenerative ale coloanei vertebrale si artropatii periferice.

Doze si mod de administrare
Cazuri grave: cate 2 capsule in timpul mesei de pranz si 2 capsule seara in timpul mesei. In boli cronice: cate 1 capsula in timpul mesei de pranz si 1 capsula seara in timpul mesei.

Contraindicatii
Ulcere gastrice si chiar ulcere gastrice in antecedente; alte tulburari organice ale sistemului gastrointestinal sau hemoragii recidivante in antecedente. Pacientii care au manifestat criza astmatica dupa folosirea aspirinelor sau altor medicamente antiinflamatorii. Pacientii alergici la medicament. in graviditate si lehuzie (alaptare). La copii sub 14 ani. Pacientii cu tulburari hematologice sau insuficienta hepatica, sau renala severa. In combinatie cu alte medicamente antiinflamatorii nesteroide.

Reactii adverse
Cele mai frecvente care s-au observat sunt: durere epigastrica, greata, diaree, durere de cap, exantem, scadere a hematocritului, semne de afectare renala. Rar s-a observat agranulocitoza. Acidul niflumic, ca si toate celelalte medicamente antiinflamatorii, poate provoca perturbatii ale functiei hepatice cat si perturbatii ale sistemului cardiovascular.

Citeste si despre:

Capsula endoscopica - generalitati, utilizare, pregatire Diferenta dintre cafeaua clasica si cea din capsule Opiu Otoscleroza Medicii sau nutritionistii pot acum sa castige un venit pasiv din recomandarile de suplimente Cosuri cadou elegante, cele mai inspirate alegeri din 2024, pentru medici de top Normele privind suplimentele alimentare - ordin 1069/2007 Abcesul periamigdalian Condromalacia patelara (rotuliana) – o afectiune a cartilajului genunchiului Discopatia lombara - lumbago si lombosciatica Lipomul