LORIVAN, comprimate

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021
CompozitieUn comprimat contine 1 mg lorazepam.

Actiune terapeuticaEste un tranchilizant puternic din grupa benzodiazepinelor. Se absoarbe usor, iar concentratia maxima se atinge dupa 2 ore de la administrare.

Indicatii
Pentru eliminarea asimptomatica a anxietatii, tensiunii psihice, agitatiei, iritabilitatii si insomniei asociate cu nevroze anxioase.

Mod de administrare
Doza uzuala este de 2-6 mg/zi impartita in cateva prize. Se administreaza 2-3 mg/zi in cateva prize pentru anxietate. Pentru insomnia datorata anxietatii sau stresului situational se vor administra 2-4 mg la culcare. Pentru pacientii mai batrani se recomanda 1-2 mg/zi ca doza initiala in cateva prize care vor fi ajustate nevoilor si tolerantei pacientilor.

Contraindicatii
Hipersensibilitate cunoscuta la benzodiazepine. In primul trimestru al sarcinii, in timpul alaptarii. Benzodiazepinele pot fi folosite la pacienti suferinzi de glaucom cu unghi deschis si care sunt sub tratament adecvat, dar sunt contraindicate in glaucom acut cu unghi ingust.
Precautii

Folosirea indelungata poate provoca dependenta. La intreruperea brusca a tratamentului pot aparea simptome ca: convulsii, tremuraturi, crampe abdominale si musculare, voma si transpiratie. La pacienti mai batrani sau debili si la copii doza initiala va fi unica, iar cresterile de doza se vor face treptat, in concordanta cu raspunsul pacientului, pentru a evita pierderea puterii de coordonare musculara sau sedarea excesiva. Se vor lua precautii in cazul pacientilor cu insuficienta functionala renala sau hepatica, insuficienta cardio-respiratorie. Nu se administreaza ca tratament ambulator la soferi si la cei cu alte profesiuni care impun concentrare intensa si prelungita a functiilor psihice; se recomanda evitarea bauturilor alcoolice.

Reactii adverse
Toropeala, oboseala, pierderea puterii de coordonare musculara. Rar: hipotensiune, tulburari gastro-intestinale, greata, modificari ale salivatiei, constipatie, tulburari vizuale, urticarie, retentie urinara, cefalee, depresie, confuzie, ameteala, tremuraturi, modificari de libido.

Citeste si despre:

Sindromul Piriformis Metronidazolul si sarcina Anticonceptionalele si efectele secundare asupra celorlalte viscere Stenoza spinala cervicala Vitamina C in viroza respiratorie Medicii sau nutritionistii pot acum sa castige un venit pasiv din recomandarile de suplimente Cosuri cadou elegante, cele mai inspirate alegeri din 2024, pentru medici de top Galactoreea – secretia lactata patologica Sciatica Durerea in cancer Pulsul si bataile normale ale inimii Compresia nervoasa