KEPPRA,solutie orala

Prospect

Publicat: 28 Ianuarie 2010 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Forma de prezentare:
Solutie orala 100 mg/ml; ct. x 1 fl. x 300 ml

Indicatii:
Monoterapie in crize convulsive partiale, cu/fara generalizare secundara la pacientii epileptici peste 16 ani; terapie adjuvanta in tratamentul crizelor convulsive partiale, cu sau fara generalizare secundara, la pacienti epileptici adulti si copii incepand cu varsta de 4 ani, in tratamentul crizelor mioclonice la pacienti cu epilepsie mioclonica juvenila adulti si adolescenti incepand cu varsta de 12 ani, in tratamentul crizelor tonico-clonice primar generalizate la pacienti cu epilepsie generalizata idiopatica adulti si adolescenti incepand cu varsta de 12 ani.

Doze si administrare:
Monoterapie: adulti si adolescenti peste 16 ani: doza recomandata pentru inceperea tratamentului este de 250 mg de doua ori pe zi si trebuie crescuta dupa doua saptamani la o doza terapeutica initiala de 500 mg de doua ori pe zi. in functie de raspunsul clinic, doza poate fi ulterior marita cu 250 mg de doua ori pe zi la fiecare doua saptamani, pana la o doza maxima de 1500 mg de doua ori pe zi. terapie adjuvanta: adulti si adolescenti peste 12 ani, cu greutate de 50 kg sau peste, doza terapeutica initiala este de 500 mg de doua ori pe zi. In functie de raspunsul clinic si de toleranta, doza zilnica poate fi crescuta pana la 1500 mg de doua ori pe zi. Doza poate fi modificata prin crestere sau scadere cu 500 mg de doua ori pe zi, la fiecare doua pana la patru saptamani. La varstnici (peste 65 ani) cu disfunctie renala se recomanda scaderea dozei. La copii cu varsta intre 4 si 11 ani si adolescenti (12-17 ani), cu greutate sub 50 kg, doza terapeutica initiala este de 10 mg/kg de doua ori pe zi. Doza poate fi apoi crescuta pana la 30 mg/kg de doua ori pe zi. Doza poate fi modificata prin crestere sau scadere cu cel mult 10 mg/kg de doua ori pe zi, la fiecare 2 saptamani. Se va utiliza cea mai mica doza eficace. Tratamentul perfuzabil de face cu aceleaoi doze ca si cel oral, pe o durata de cel mult 4 zile, conversia de la o forma farmaceutica la alta facandu-se direct, fara ajustarea posologiei.

Contraindicatii:
Hipersensibilitate la levetiracetam, la alti derivati de pirolidona sau la oricare dintre excipienti.

Atentionari:
Nu se intrerupe brusc trat. Sarcina si alaptare.

Reactii adverse:
Somnolenta, astenie, oboseala, amnezie, ataxie, convulsii, ameteli, cefalee, tremor, depresie, labilitate emotionala, comportament anormal, anxietate, confuzie, halucinatii, iritabilitate, tuse, diaree, dispepsie, greata, anorexie, vertij, diplopie, rash, leucopenie, neutropenie, pancitopenie, trombocitopenie.

Citeste si despre:

Candidoza orala sau stomatita candidozica Boli care pot fi contactate din apa contaminata Gripa: e mai bine sa o previi, nu astepta sa o tratezi! Diareea la copii - sfaturi dietetice Managementul durerii din cancer - Controlul durerii canceroase Cei mai importanti medici din Romania in imagistica sanului prezenti la Bucuresti cu ultimele noutati in domeniu Colicile la sugari: sfaturi practice pentru parinti Colecistul Deshidratarea - cauze, simptome, tratament Cum se trateaza corect candidoza Gingivectomia - beneficii estetice si terapeutice Operatia de frenectomie