HELPIN, compr.

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Brivudinum

Indicatii

Infectii cu virus Herpes simplex tip 1 sau virus Zoster (varicela, zoster) la pacientii cu dureri de origine tumorala sau la cei cu imunitate scazuta. Boli grave ale mucoaselor datorita infectiei cu virus Herpes simplex tip 1 la pacientii cu sindrom imunodeficitar primar si secundar.

Contraindicatii

Hipersensibilitate cunoscuta la brivudin. Se recomanda prudenta in caz de functie renala afectata, sarcina, perioada de alaptare. Utilizare in sarcina si perioada de alaptare: utilizarea in cursul sarcinii se recomanda numai dupa evaluarea raportului beneficiu-risc si numai sub control medical atent. In timpul alaptarii nu se recomanda tratament cu Helpin, deoarece substanta activa trece in lapte.

Reactii adverse

Tulburari digestive (pierderea apetitului, greata, ocazional senzatie de voma, meteorism abdominal). Izolat s-au observat modificari ale unor parametri clinici precum ai tabloului sanguin (scaderea numarului granulocitelor, trombocitelor), ai ficatului (cresterea aminotransferazelor), ai rinichiului (cresterea creatininei totale), sau in cazuri rare, aparitia albuminei si a glucidelor in urina (proteinurie, glicozurie). Aceste modificari ale valorilor de laborator se normalizeaza spontan. Inainte si dupa inceperea tratamentului la 3, 6 si 12 zile se recomanda controlul hemoleucogramei (leucocite, trombocite) ca si al creatininei serice (functia renala).
Interactiuni. administrarea concomitenta cu Helpin si de medicamente inhibitoare ale proliferarii celulelor precum 5-Fluorouracil si Tegafur, conduce la incetinirea eliminarii substantelor active din 5-Fluorouracil si Tegafur, urmata de concentrarea acestora in sange si riscul cresterii toxicitatii acestora.

Compozitie

Comprimate continand brivudin 125 mg.

Actiune

Antiviral activ fata de Herpes simplex tip I si virusul varicelozosterian.

Mod de administrare

Daca nu se recomanda altfel, adultii iau cate 1 comprimat de 4 ori/zi la interval de 6 ore, iar copiii de 3 ori cate 5 mg/kilocorp la interval de 8 ore.

Citeste si despre:

Hidroterapia Tratamentul fracturii cotului Ceapa - 100% sanatate naturala Ce nu trebuie sa lipseasca din trusa medicala de vacanta? Echipa de medici specialisti – Secretul unui zambet sanatos si de durata la Clinica Dr. Lupu Ce afectiuni poti detecta prin testarea genetica si cand este bine sa o faci Crampele menstruale Neplacerile sanatatii declansate de caldura Exercitii pentru pacientii cu fibromialgie Rinoplastia pentru adolescenti Complicatiile racelii