Fasolea (Phaseolus vulgaris)

Prospect

Publicat: 12 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Fasolea este o planta medicinalasi alimentara anuala, cultivata in majoritatea regiunilor tarii. Tulpina poateatinge chiar si 3 metri inaltime sau poate fi scurta de maxim 30 cm. Florilesunt de culoare alba, roz, rosie sau verde. Fructul este o pastaie. Fasoleainfloreste din luna iulie pana in septembrie. In scop fitoterapeutic seutilizeaza tecile fara seminte, recoltate in luna septembrie sau octombrie, lamaturitatea lor completa.

Fasolea contine protide,glucide, saruri minerale (fier, potasiu, zinc, fosfor), oligoelemente, vitaminaA, vitamina C, vitamine din grupul b. Are efect nutritiv, depurativ,hipoglicemiant, hipotensiv, energizant, diuretic, remineralizant.

Fasolea se foloseste ca aliment in gastronomie, in preparareadiverselor tipuri de salate sau preparate culinare.

Uz intern:

- boli renale, boli aleaparatului urinar (cistite, pielonefrite), afectiuni cardiace, edeme, bolireumatice, guta, tuberculoza pulmonara, diabet, convalescenta, obezitate.

Uz extern:

- acnee, eruptii cutanate.

Citeste si despre:

Fitoterapia hiperglicemiilor Fasolea alba. Beneficii pentru sanatate Fasolea verde - informatii nutritionale si retete sanatoase Cum sa pastrati sanatatea aparatului digestiv? Carnea si leguminoasele. Piramida nutritionala Colagenul in curele de slabire: cum sustine pielea si articulatiile in timpul pierderii in greutate Stres, anxietate, suprastimulare: ce functioneaza cu adevarat pentru sistemul nervos? Principii de alcatuire a meniurilor vegetariene. Leguminoasele Primul ajutor in cazul obstructiei acute de cai respiratorii Anatomia rinichiului Carbohidrati benefici si nocivi pentru organism 14 alimente care ne ajuta sa slabim