EXJADE, comprimate disp.

Prospect

Publicat: 03 Decembrie 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Ce este Exjade si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Exjade se utilizeaza pentru tratarea unei boli numite supraincarcare cronica cu fier (un surplus de fier in organism), datorata transfuziilor repetate de sange.

Exjade este un medicament care contine substanta activa deferasirox. Este disponibil sub forma de comprimate rotunde si albe pentru dispersie orala care se amesteca cu un lichid pentru a forma o suspensie pe care pacientul o poate bea. Fiecare comprimat contine 125 mg, 250 mg sau 500 mg de deferasirox.

Mod de administrare

Tratamentul cu EXJADE trebuie initiat si continuat de medici cu experienta in tratamentul supraincarcarii cronice cu fier datorata transfuziilor de sange. Se recomanda ca tratamentul sa fie inceput dupa transfuzia a aproximativ 20 unitati (aproximativ 100 ml/kg) de masa eritrocitara sau cand exista semne in urma monitorizarii clinice ale supraincarcarii cronice cu fier (de exemplu concentratia serica de feritina >1000 g/l). Dozele (exprimate in mg/kg) trebuie calculate si rotunjite la cea mai apropiata valoare a unui comprimat intreg.

Obiectivele tratamentului de chelare a fierului sunt eliminarea cantitatii de fier administrate in transfuzii si, daca este cazul, reducerea incarcarii cu fier existente.

Doza initiala

Doza zilnica initiala recomandata de EXJADE este 20 mg/kg.

Poate fi avuta in vedere administrarea unei doze zilnice initiale de 30 mg/kg la pacientii care necesita reducerea nivelelor ridicate de fier din organism si carora li se administreaza, de asemenea, peste 14 ml masa eritrocitara/kg si luna(aproximativ >4 unitati/luna pentru un adult).

Poate fi avuta in vedere administrarea unei doze zilnice initiale de 10 mg/kg la pacientii care nu necesita reducerea nivelelor de fier din organism si carora li se administreaza, de asemenea, mai putin de 7 ml de masa eritrocitara/kg si luna (aproximativ

Citeste si despre:

Sindromul Piriformis Anticonceptionalele si efectele secundare asupra celorlalte viscere Sciatica Dureri lombare Pozitia incorecta poate duce la afectiuni grave Implanturi dentare: Sfaturi de la Dr. Buza pentru prevenirea pierderii osoase dupa extractia dentara Toxina Botulinica – mai mult decat estetica: utilizari medicale in migrene, transpiratie excesiva si contracturi musculare Tulburarile afective sezoniere Durerea mamara (mastalgia) Cum sa rezisti dupa o noapte nedormita Cistita interstitiala: nu ignorati durerea pelvina Femei inselate: intrebari si raspunsuri