ESTRADURIN, pulbere injectabila

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Ce este Estradurin si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Barbati: Tratamentul cancerului de prostata.
Femei: Terapie de substitutie, tulburari ale menopauzei.

Mod de administrare

Liofilizatul din fiola se va dizolva in continutul fiolei de solvent si se va administra prin injectie intramusculara profunda. Solutia trebuie sa fie preparata imediat inainte de utilizare.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Hipersensibilitate la compusi. Insuficienta serioasa a functiei hepatice si/sau icter (sindroamele Dubin-Johnson si Rotor, anemia celulelor in secera). Tulburari active tromboembolice. Tulburari ale metabolismului lipidic. Sangerari in timpul menopauzei. Tumori confirmate sau suspiciune de tumori hormonodependente uterine, ovariene sau mamare. Endometrioza. Sarcina. Otoscleroza agravata de sarcini anterioare.

Precautii

Se recomanda precautie la pacientii afectati de boli cardiovasculare, diabet, hipertensiune, otoscleroza, scleroza multipla, epilepsie, porfirie sau cei ce au predispozitie la tromboza sau edeme. Efecte hepatotoxice serioase nu au fost observate, totusi, ca in toate terapiile cu estrogeni, se vor monitoriza regulat parametrii hepatici. Tratamentul va fi imediat suspendat in urmatoarele situatii:
1. 6 saptamani inaintea interventiei chirurgicale sau a unei mobilizari prelungite (cum ar fi accident);
2. sarcina;
3. cefalee pronuntata inuzuala sau migrena ce apare pentru prima data;
4. aparitie brusca a tulburarilor de vedere;
5. flebite, tromboembolism;
6. hepatita colestatica;
7. crestere semnificativa a tensiunii arteriale.

Interactiuni medicamentoase

Ca si in celelalte terapii cu estrogeni este posibila o interactiune cu urmatoarele produse:
a. barbiturice;
b. barbexaclone, carbamazepin, fenitoin, pirimidone (antiepileptic);
c. rifampicin;
d. medicamente antidiabetice.
Aceste interactiuni pot fi in sensul cresterii efectelor estrogenice (compusii a-c) sau al modificarii tolerantei la carbohidrati (compusii d).

Reactii adverse posibile

In tratamentul cu Estradurin, ca si in celelalte tratamente cu estrogeni pot aparea urmatoarele reactii adverse: tulburari gastrice, voma, crestere in greutate, retentie hidrica si de sodiu, sangerari uterine dupa menopauza, ginecomastie. Toleranta la Estradurin este in general buna. Nu s-au observat in timpul tratamentului greata sau voma.

Informatii suplimentare

Compozitie

Fiecare fiola contine: fosfat de poliestradiol 80 mg, nicotinamida 40 mg, hidroclorid de mepivacaina 5 mg, fosfat de sodiu, hidroxid de sodiu. Fiecare fiola de solvent contine: apa distilata pentru injectii 2 ml.

Ambalaj

1, 5 sau 10 fiole de 80 mg cu fiolele corespunzatoare de solvent (2 ml de apa distilata pentru injectii).

Citeste si despre:

Preparatele injectabile cu botox Contraceptivele injectabile Metcatinona (Cat) Celulele stem si incontinenta urinara Diabetul si scaderea in greutate: cea mai buna solutie Probioticele. De la disbioza la eubioza si imunitate optima. De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Fricile copilului sunt normale Marirea buzelor Liftingul gatului Botoxul Glutetimida