EPINOR, comprimate

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Compozitie
Fiecare comprimat contine 400 mg norfloxacina.

Actiune terapeutica
Epinor (norfloxacina) este un chimioterapic bactericid cu spectru larg, din familia chinolonelor.
Indicatii
Infectii ale tractului genito-urinar: cistite, pielite, cisto-pielite, pielonefrite; uretrite, orhite, orhiepididimite, prostatite.
Mod de administrare
Medicul curant va prescrie dozele si durata tratamentului. Se recomanda urmatoarele doze:
-400 mg x 2 ori/zi timp de 7 - 14 zile : infectii ale tractului urinar 7-10 zile. cistita acuta 3-7 zile.
-800 mg/zi (in priza unica): infectii cronice recurente ale tractului urinar, timp de 12 saptamani sau mai mult.
-400 mg x 3 ori/zi: Enterita acuta bacteriana, 5 zile. Uretrita gonococica acuta, faringite, proctite, sau cervicite, timp de 14 zile. Febra tifoida, timp de 14 zile.
Pentru profilaxia infectiilor la neutropenici se recomanda 400 mg de 3 ori/zi, pe durata neutropeniei severe.
Pentru profilaxia enteritei bacteriene, se recomanda cate 400 mg/zi, incepand cu o zi inainte de a ajunge in zona endemica si continuand 48 ore dupa parasirea zonei.
Contraindicatii
Hipersensibilitate la norfloxacina sau la produsii inruditi (chinolone).

Precautii
La bolnavii cu convulsii in antecedente; la gravide si in perioada de lactatie se va aprecia riscul potential si beneficiul terapeutic; nu se va folosi la copii prepuberi; nu se va asocia cu probenecid si nitrofurantoina; bolnavul va informa medicul in legatura cu alte medicamente utilizate simultan.

Reactii adverse
Epinor este in general bine tolerat. Cele mai uzuale efecte secundare pot fi: reactii gastro-intestinale si cutanate; mai rar: anorexie, tulburari ale somnului, efecte asupra snc si reactii de hipersensibilizare.

Citeste si despre:

Sindromul Piriformis Metronidazolul si sarcina Anticonceptionalele si efectele secundare asupra celorlalte viscere Stenoza spinala cervicala Vitamina C in viroza respiratorie Urgenta stomatologica. Semnele care ar trebui sa te trimita imediat la dentist Cum poti profita de ultima tehnologie in materie de analize medicale Galactoreea – secretia lactata patologica Sciatica Durerea in cancer Pulsul si bataile normale ale inimii Compresia nervoasa
Cere sfatul medicului ×