CUPRENIL, comprimate filmate

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Ce este Cuprenil si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Este agentul selectiv in boala Wilson (degenerare hepatolenticulara) provocata de tulburari ale metabolismului cuprului si care conduce la depunerea cuprului in ficat. Cuprenilul este activ in tratamentul intoxicatiilor cu theliu si plumb. Este activ in artrite reumatoide.

Mod de administrare

Medicamentul se administreaza la prescriptia medicului. In absenta prescriptiei medicului, in mod normal se recomanda 3-6 comprimate pe zi, dupa mese, pentru adulti si copii . In cazuri grave, doza zilnica poate fi marita pana la 16 comprimate. La copiii peste 6 luni se recomanda 1 comprimat pe zi. In artritele reumatoide, Cuprenilul se administreaza in doze crescute gradat, doza initiala de 0,500-1,750 g pe zi fractionat si asociat cu vitamine, in special Vitamina B6 si produse cu fier.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Alergie la peniciline, leucopenie, trombopenie, boli renale si hepatice.

Precautii

Se recomanda in timpul tratamentului controlul sanguin.

Reactii adverse posibile

Preparatul produce reactii alergice, care sunt eruptii cutanate, prurit, cefalee, greata si afectare ganglionara. Uneori produce suficienta de fier. In aceste cazuri este necesar sa se reduca doza, sau temporar, intreruperea tratamentului. Tratamentul va trebui reinceput cu doze mici, care se vor mari gradat mai tarziu. Eozinofilie, leucopenie, agranulocitoza, trombopenie, anemie aplastica. Nefroza. Tulburari ale hepatocitului pana la icter colestatic fatal. Fenomene dispeptice. Tulburari imunologice cu manifestari de miastenia gravis. Dermatomiozita. Pemfigus. Sindrom lupoid. Intarzierea cicatrizarii plagilor. Efecte teratogene.

Informatii suplimentare

Compozitie

Comprimate cu 0,250 g de d-Penicilaminum.

Ambalaj

Ambalaje cu 500 comprimate de 250 mg.

Citeste si despre:

Imunofix – un produs nou pentru imunitate, de la o companie cu traditie in sanatate Sindromul Piriformis Metronidazolul si sarcina Anticonceptionalele si efectele secundare asupra celorlalte viscere Stenoza spinala cervicala Cum poti profita de ultima tehnologie in materie de analize medicale Urgenta stomatologica. Semnele care ar trebui sa te trimita imediat la dentist Vitamina C in viroza respiratorie Galactoreea – secretia lactata patologica Sciatica Durerea in cancer Mituri despre frumusete
Cere sfatul medicului ×