CLARINASE, tablete

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021
Compozitie
loratadina si sulfat de pseudoefedrina.

Actiune terapeutica
Loratadina este un antihistaminic triciclic cu durata lunga de actiune si cu activitate periferica selectiva antagonista la nivelul receptorilor H1. Pseudoefedrina sulfat, unul dintre alcaloizii naturali din Ephedra are un efect decongestionant gradat, dar sustinut, facilitand scaderea inflamatiei mucoasei nazale.

Dozare si mod de administrare
Adulti si copii peste 12 ani o tableta de 2 ori pe zi. Durata tratamentului nu trebuie sa depaseasca de regula 10 zile.

Interactiune medicamentoasa
Anumite asocieri medicamentoase necesita atentie deosebita: digitalice, antidepresive triciclice, medicamente cu actiune simpatomimetica, inhibitori de MAO, antiacide.

Reactii adverse
Comparabile cu placebo, exceptie facand insomnia si uscaciunea gurii. Au mai fost raportate: cefalee, somnolenta, nervozitate, vertij, astenie, palpitatii, inapetenta.

Contraindicatii
La pacientii care prezinta hipersensibilitate la una dintre componentele sale, tratament concomitent cu un inhibitor de MAO (sau chiar in cele 15 zile de la oprirea tratamentului), hipertensiune arteriala severa, boala ischemica coronariana severa, afectare renala, presiune intraoculara crescuta, retentie urinara, hipertiroidism; la copiii sub 12 ani nu exista studii. Precautii A se utiliza cu precautie la pacientii cu diabet, afectiuni cardiovasculare, tulburari renale sau hepatice grave, hipertrofie de prostata, in plus, pacientii varstnici trebuie monitorizati indeaproape. Ca si in cazul altor stimulente ale SNC, abuzul nu poate fi exclus.

Supradozare
Poate produce insomnie, palpitatii, halucinatii, convulsii, precum si cianoza, tahicardie, aritmii, sedare si pierderea cunostintei. Tratamentul este simptomatic si de sustinere, tinandu-se cont si de o eventuala ingestie concomitenta a altor medicamente.

Citeste si despre:

Este daunatoare tableta pentru copii? Tableta sau telefonul pot crea dependenta la copii? Anticonceptionalele si efectele secundare asupra celorlalte viscere Suplimente pentru un sistem imunitar puternic Normele privind suplimentele alimentare - ordin 1069/2007 Urgenta stomatologica. Semnele care ar trebui sa te trimita imediat la dentist Cum poti profita de ultima tehnologie in materie de analize medicale Beneficiile oferite de ciocolata neagra 9 moduri prin care sa va protejati ochii in era digitala Poate influenta tehnologia perceptia si modul de gandire al copiilor? Cauzele si manifestarile sindromului de ochi uscat Cocoasa cauzata de telefonul mobil
Cere sfatul medicului ×