Ciclamatii (E 952)

Prospect

Publicat: 14 Decembrie 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Puterea de indulcire a ciclamatilor variaza in limitele 30 - 80, in functie de produsul alimentar. La concentratii mari, gustul dulce al ciclamatilor este afectat de o componenta reziduala neplacuta. Cel mai utilizat ciclamat este ciclamatul de sodiu. In amestec cu zaharina ciclamatul prezinta un sinergism accentuat.

Se utilizeaza in fabricarea bauturilor racoritoare, fabricarea biscuitilor si a produselor de patiserie, a gemurilor si a conservelor de fructe. Datorita puterii de indulcire relative reduse, avand in vedere dozele maxime admise in produsele alimentare, este necesara asocierea ciclamatilor cu alti indulcitori.

Citeste si despre:

Despre ochi si vedere: mit si adevar Factori de risc in dezvoltarea cancerului Protocol de practica in poliartrita reumatoida Probioticele. De la disbioza la eubioza si imunitate optima. De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Protectia lucratorilor impotriva riscurilor legate de prezenta agentilor chimici Lista completa a E-urilor si alimentele in care se gasesc Adevarul despre indulcitorii artificiali: te ajuta sa slabesti sau iti afecteaza sanatatea? Indulcitorii artificiali - sanatosi sau nu?