Ciclamatii (E 952)

Prospect

Publicat: 14 Decembrie 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Puterea de indulcire a ciclamatilor variaza in limitele 30 - 80, in functie de produsul alimentar. La concentratii mari, gustul dulce al ciclamatilor este afectat de o componenta reziduala neplacuta. Cel mai utilizat ciclamat este ciclamatul de sodiu. In amestec cu zaharina ciclamatul prezinta un sinergism accentuat.

Se utilizeaza in fabricarea bauturilor racoritoare, fabricarea biscuitilor si a produselor de patiserie, a gemurilor si a conservelor de fructe. Datorita puterii de indulcire relative reduse, avand in vedere dozele maxime admise in produsele alimentare, este necesara asocierea ciclamatilor cu alti indulcitori.

Citeste si despre:

Despre ochi si vedere: mit si adevar Factori de risc in dezvoltarea cancerului Protocol de practica in poliartrita reumatoida Uleiul de ficat de cod - un reper pentru sanatatea intregii familii, din 1854 Hormonii in menopauza: Cum influenteaza starea de bine a femeilor? Protectia lucratorilor impotriva riscurilor legate de prezenta agentilor chimici Lista completa a E-urilor si alimentele in care se gasesc Adevarul despre indulcitorii artificiali: te ajuta sa slabesti sau iti afecteaza sanatatea? Indulcitorii artificiali - sanatosi sau nu?