CARTILASIN

Prospect

Publicat: 26 Noiembrie 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Ce este Cartilasin si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Cartilasin este un supliment alimentar care contine clorhidrat de glucozamina.
Glucozamina este principalul component al tesuturilor moi (cartilaje, articulatii, ligamente, tendoane, piele, etc). Odata cu imbatranirea scade capacitatea organismului uman de a produce cantitatile necesare de glucozamina.
S-a demonstrat ca glucozamina are capacitatea de a opri degenerarea cartilajului, precum si de a facilita regenerarea tesuturilor distruse. Glucozamina favorizeaza formarea cartilajului si, de asemenea, imbunatateste functia articulatiilor si reduce durerea in osteoartrite.
Glucozamina este un agent cunoscut, care este utilizat in osteoartrite si pentru accelerarea proceselor de regenerare ale tesuturilor moi in urma traumatismelor (luxatii, ruptura de tendon etc.).
Comprimatele de Cartilasin pot fi folosite in:
- accelerarea proceselor de regenerare a tesuturilor moi dupa diverse traumatisme accidentale (luxatii, tendinite, etc);
- prevenirea fenomenelor degenerative;
- oprirea fenomenelor degenerative ale cartilajului, precum si la facilitarea regenerarii tesuturilor distruse.
Glucozamina favorizeaza formarea cartilajului, imbunatateste functia articulatiilor si contribuie la mentinerea functiei si a structurii normale a cartilajelor articulare;
- reducerea durerii in osteoartrite si la mobilizarea articulatiilor afectate.

Mod de administrare

Se administreaza oral, cate un comprimat de trei ori pe zi, pe o durata de 30-60 de zile.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Hipersensibilitate la glucozamina si/sau la unul dintre excipienti.
Nu este indicat in timpul sarcinii si alaptarii pentru ca siguranta folosirii glucozaminei in astfel de stari nu a fost confirmata.

Precautii

Nu se recomanda adminstrarea de Cartilasin daca:
- sunteti alergic la clorhidrat de glucozamina (substanta activa) sau la oricare dintre celelalte componente ale Cartilasin;
- sunteti alergic la crustacee marine;
- sunteti insarcinata sau alaptati.

Cartilasin trebuie sa fie utilizat cu precautie de persoanele cu diabet zaharat. Se impune monitorizarea regulata a nivelelor de zahar in sange.

Interactiuni medicamentoase

La administrarea concomitenta a altor medicamente impreuna cu Cartilasin, acestea isi pot influenta reciproc efectele.
Glucozamina poate creste activitatea antiinflamatorie a medicamentelor antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) (aspirina, ibuprofen, diclofenac, indometacina etc.). Uneori, in administrarea concomitenta cu glucozamina, este necesara ajustarea dozei de antiinflamatoare nesteroidiene (AINS).

Reactii adverse posibile

Nu s-au semnalat reactii adverse.

Cum se pastreaza Cartilasin

A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.
Se va pastra la temperaturi sub 25 grade Celsius, ferit de umiditate si lumina, in ambalajul original.
Nu utilizati Cartilasin dupa data de expirare inscrisa pe cutie/blister.

Informatii suplimentare

Compozitie

Un comprimat contine: clorhidrat de glucozamina 500 mg si excipienti: celuloza microcristalina, stearat de magneziu, povidona, copovidona, dioxid de siliciu coloidal.

Ambalaj

Blister din PVC/PDVC/Al a 10 comprimate.

Cutii din carton cu 3 blistere.
Cutii din carton cu 6 blistere.

Citeste si despre:

Sarbatori fericite si sanatoase: Cum sa mentii echilibrul intre distractie si sanatate in perioada festiva Terapii inovatoare in tratamentul leucemiei si al limfoamelor Legatura intre disfunctiile tiroidiene si tulburarile depresive si anxioase Medicina tintita: generalitati, istoric si perspective Cancerul pulmonar non-microcelular: abordari terapeutice si strategii personalizate Cosuri cadou elegante, cele mai inspirate alegeri din 2024, pentru medici de top Medicii sau nutritionistii pot acum sa castige un venit pasiv din recomandarile de suplimente Osteoporoza si rolul hormonilor in sanatatea osoasa Menopauza si terapia de substitutie hormonala: benefici si riscuri Tulburarile de crestere la copii: terapiile hormonale si provocarile etice Prolapsul vaginal si impactul asupra sanatatii feminine Rolul kinetoterapiei in tratarea durerilor lombare cronice