CALCIU EFERVESCENT 200, comprimate efervescente

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Ce este Calciu efervescent 200 si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Calciu este un mineral esential necesar pentru mentinerea echilibrului electrolitic al organismului si pentru functionarea normala a numeroaselor mecanisme de reglare. Disponibilitatea pentru absorbtia intestinala a calciului ingerat este de aproximativ 1/3. absorbtia se face in intestinul proximal si este favorizata de vitamina D si parathormon; este diminuata in a clorhidria gastrica, steatoree, pancreatita acuta, hipovitaminoza D. Concentratia serica normala a calciului total este de 9-11 mg/100 ml. Deficienta de calciu este asociata cu tulburari neuromusculare (excitabilitate crescuta - tetanie, convulsii) si cu demineralizarea oaselor.

Necesarul zilnic la adult - in medie 800 mg. La gravide, in cursul alaptarii si la organismele in crestere necesarul creste cu 400 mg.

Necesitati crescute de calciu: sarcina, alaptare, perioade de crestere rapida - copilarie. Stari de carenta cronica (gastrectomie, steatoree, tratament cu corticoizi, insuficienta paratiroidiana - in asociere cu vitamina D sau cu dihidrotahisterol).
Osteoporoza (senila, menopauza, imobilizare in aparat gipsat).
Osteomalacie.
Rahitism - in asociere cu vitamina D.
Tetania cronica constitutionala normocalcemica (spasmofilie calcipriva-tratament de fond).

Mod de administrare

Adulti: 4 comprimate/zi.
Copii: 2-3 comprimate/zi.
Un comprimat se dizolva in 50 ml apa si se administreaza imediat dupa dizolvare.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Insuficienta renala grava, nefrolitiaza.
Hiperparatiroidie, hipercalcemie, hipervitaminoza D.
Plasmocitom, metastaze osoase.

Precautii

Se va evita administrarea calciului cu doze mari de vitamina D. Nu se administreaza doze mari de calciu persoanelor peste 50 ani.

Informatii suplimentare

Compozitie

Un comprimat efervescent contine 200 mg calciu, echivalentul a 1,850 g gluconolactat de calciu.

Ambalaj

Tuburi cu 20 comprimate efervescente.

Citeste si despre:

Superalimente pentru sanatatea oaselor Pregatirea din punct de vedere nutritional pentru primele 2 luni de sarcina Dieta iubitorilor de carbohidrati Topul alimentelor pentru oase sanatoase Probioticele. De la disbioza la eubioza si imunitate optima. De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood 6 informatii noi si esentiale despre calciu Blocante ale canalelor de calciu Analiza mineralelor sau ionograma (sodiu, clor, calciu, fosfor, potasiu, fier, magneziu, plumb, iod) Pericolele aportului prea mare de calciu