BECLOMET NASAL, aerosol

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Ce este Beclomet Nasal si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Beclometazon dipropionat este un compus steroidic sintetic cu actiune topica marcata, antiinflamatorie, fara efecte sistemice, pentru dozele terapeutice (absorbtia fiind neglijabila). Difera, ca structura, de betametazona, prin inlocuirea atomului de fluor din pozitia 9 cu unul de clor. Proprietatile antiinflamatorii sunt importante (indexul vasoconstrictiei relative la testarile cutanate: 1 pentru hidrocortizon, 3 600 pentru betametazon, 500 pentru beclometazon). Nu are efecte mineralocorticoide, cele glucocorticoide sunt inferioare celor ale bexametazonei sau betametazonei.
Rinite alergice sezoniere sau permanente; rinite vasomotorii corticodependente.

Mod de administrare

Adulti: 1 puf de 4 ori/zi in fiecare nara (doza zilnica 0,4 mg);
Copii: 1 puf de 2-4 ori/zi, in fiecare nara, in functie de varsta si severitatea bolii; doza maxima zilnica pentru adulti, 20 aplicatii (1 mg/zi);
Copii sub 12 ani: 10 aplicatii (0,5 mg/zi).

Atentionari si precautii
Contraindicatii

Nu exista contraindicatii absolute. Se evita in primul trimestru de sarcina, precautii la pacientii cu tuberculoza asociata.

Reactii adverse posibile

Cea mai obisnuita reactie adversa pentru administrarea intranazala este senzatia de iritare si stranutul (apare si la placebo). S-au descris epistaxis, candidoza nazo-faringiana, susceptibilitate crescuta la infectii intra- si paranazale, atrofie a mucoasei.

Citeste si despre:

Ce este terapia cu aerosoli Beneficiile tratamentelor cu aerosoli marini Terapia cu aerosoli marini Tratamentul infectiilor respiratorii acute si cronice prin terapia cu aerosoli Trateaza astmul natural cu aerosoli de sare! Descopera puterea plantelor pentru o minte agila si un somn odihnitor Aparate auditive vivante Inhalanti - generalitati Deviatia de sept Boli ce pot fi ameliorate la salina naturala Ingrediente toxice din trusa de machiaj Remedii naturiste pentru tratarea congestiei mucoasei bronsice
Cere sfatul medicului ×