AZACTAM, flacoane injectabile

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Ce este Azactam si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Antibiotic monobactam cu actiune bactericida fata de germenii gram negativi, chiar in conditii de anaerobioza. Nu este activ fata de microorganismele gram pozitive sau anaerobe. Este activ fata de pseudomonas aeruginosa rezistent la piperacilin, cefoperazon si aminoglicozide. In combinatie cu piperacilin, cefoperazon sau cefotaxim actioneaza sinergic fata de multe tulpini de Enterobacteriacee. Nu are efect toxic renal si nu afecteaza coagularea sanguina.
Infectii severe cauzate de microorganisme sensibile.

Mod de administrare

Intramuscular sau intravenos, doza si calea de administrare fiind individualizate in functie de sensibilitatea agentului cauzal, severitatea infectiei sistarea pacientului.
Adulti: infectii ale tractului urinar 0,5-1 g la 8-12 ore; infectii sistemice severe 1-2 g la 8-12 ore; infectii severe 2 g la 6-8 ore. Doza maxima recomandata este de 8 g pe zi. Doza trebuie redusa in caz de insuficienta renala, dializa, hemodializa sau afectare hepatica grava. Doza este redusa la jumatate cand clearance-ul la creatinina este intre 10-30 ml/min.
Copii: doza uzuala pentru copii mai mari de 1 luna este de 30 mg/kilocorp, administrat la fiecare 6-8 ore. In infectii severe la copiii mai mari de 2 ani se recomanda 50 mg/kg corp la fiecare 6-8 ore.

Atentionari si precautii
Contraindicatii

Alergie cunoscuta la produs.

Reactii adverse posibile

Pot aparea reactii locale, rash, greata, diaree.

Informatii suplimentare

Compozitie

Flacoane continand 500 mg aztreonam si 390 mg l-arginina; flacoane continand 1 g aztreonam si 780 mg L-arginina.

Citeste si despre:

Preparatele injectabile cu botox Contraceptivele injectabile Celulele stem si incontinenta urinara Diabetul si scaderea in greutate: cea mai buna solutie Fricile copilului sunt normale #roboterapeut, un aparat de top in orasul medical, care te ajuta sa mergi mai departe, mai usor! Urgenta stomatologica. Semnele care ar trebui sa te trimita imediat la dentist Marirea buzelor Liftingul gatului Botoxul Solutii pentru o piele neteda Vaccinarea antipoliomielita (vaccinare inclusa in programul national de imunizari)
Cere sfatul medicului ×