ALLOFERIN, fiole

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Ce este Alloferin si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Alloferin este indicat pentru asigurarea relaxarii musculare la adulti si copii, in cazul interventiilor chirurgicale sau diagnostice, spre exemplu:
- chirurgia extremitatilor,
- chirurgie abdominala,
- chirurgie toracica (inclusiv chirurgia cardiaca),
- neurochirurgie,
- ginecologie si obstetrica (inclusiv operatia cezariana),
- oftalmologie,
- ortopedie,
- otologie.

Mod de administrare

Dozaj uzual: ca si alte medicamente cu actiune blocanta neuromusculara, Alloferin trebuie folosit numai in prezenta unui anestezist experimentat.
Datorita sensibilitatii diferite a pacientilor, doza si efectul relaxantelor musculare trebuie controlate, unde este posibil, prin intermediul unui stimulator neural.

Trebuie acordata atentie asigurarii stimularii supramaximale, astfel incat sa poata fi facuta examinarea tactila sau zuala adecvata pentru a sili natura blocajului neuromuscular.

Alloferin se administreaza intravenos. Intubatia se poate efectua deja sub Alloferin sau, in alte situatii, sub suxametoniu. Doza indiduala depinde de starea generala a pacientului, de medicatia concomitenta si de boala de fond. Modificarile echilibrului proteinelor plasmatice influenteaza efectul relaxantelor musculare. Mai mult, raspunsul la relaxantele musculare este supus unor variatii indiduale considerabile, care nu au fost pana acum corelate cu varsta, sexul sau afectiunile de care sufera pacientul.

La adulti, o doza initiala de 0,250 mg Alloferin pe kilocorp este in general suficienta pentru obtinerea unui procent de 95% de blocaj neuromuscular.
Relaxarea laringiana pentru intubatia endotraheala apare in decurs de 2-4 minute de la administrarea dozei initiale de Alloferin.

Efectul miorelaxant al Alloferin poate fi prelungit prin administrarea unor doze repetate. Urmatoarele recomandari posologice trebuie prite ca orientative pentru administrarea de Alloferin (o fiola de 1 ml contine 5 mg de substanta activa.
Intubatia se face la 2-4 minute dupa injectare.

In intervalul de timp dintre instalarea actiunii si relaxarea muschilor laringieni este necesara ventilatia pe masca, pentru prevenirea hipoxiei. Daca se utilizeaza concomitent cu Alloferin anestezice administrate prin inhalatie - ca ciclopropan, efluran, halotan, izofluran si metoxifluran - dozele recomandate trebuie reduse cu 30-50%.

In cazul administrarii unor doze repetate pacientilor cu insuficienta renala sau in varsta, timpul mai lung de eliminare impune scaderea dozelor in mod corespunzator si/sau ajustarea intervalului dintre doze. In miastenia gras, miorelaxantele nedepolarizante nu trebuie administrate decat in caz de stricta necesitate, iar atunci numai in doze foarte mici, de exemplu 1/10 din doza uzuala.
Instructiuni posologice speciale. pentru a facilita administrarea in doze mici, Alloferin poate fi diluat in proportii de 1:5 cu NaCl 0,9% sau dextroza 5%, imediat inainte de utilizare.

In pediatrie, doza initiala: prematuri 0,100 mg/kg greutate corporala; nou-nascuti la termen 0,200 mg/kg greutate corporala.In geriatrie, daca timpul de eliminare este prelungit, sunt necesare doze proportional mai mici.

Atentionari si precautii

Anularea efectului Alloferin
Pentru a contracara orice curarizare reziduala, este necesara administrarea unei doze de 0,5-2,0 mg Prostigmin i.v. (in medie 0,020-0,040 mg/kg greutate corporala).
In eventualitatea unei neutralizari insuficiente - care se edentiaza cel mai bine prin raspunsul la un stimul nervos - o a doua doza poate fi administrata dupa 20-30 minute.
Pentru prevenirea iritatiei parasimpatice, se pot administra i.v. 0,25-l,0 mg atropina, fie cu 5 minute inaintea, fie in momentul administrarii de Prostigmin injecil.

Reactii adverse posibile

Au fost rareori observate reactii anafilactoide dupa administrarea Alloferinului.
Acestea au aparut, in general, la pacientii predispusi (pacienti alergici, astmatici, atopici) sau la pacienti mai tineri - in special femei - carora li s-a administrat anterior Alloferin, alt miorelaxant sau alta substanta structural similara, dar nu neaparat inrudita farmacologic (compusi de amoniu cuaternar).

S-au observat hipotensiune, bronhospasm, aritmii si stop cardiac; pot aparea reactii cutanate si simptome gastrointestinale. Oricare din aceste reactii poate sa apara, izolat sau in combinatie cu celelalte.
Poate aparea o hipertensiune moderata tranzitorie sau o accelerare a ratei pulsului.

Informatii suplimentare

Compozitie

Fiole a 2 ml continand 10 mg alcuronium dichloratum.

Citeste si despre:

Crioprezervarea – Fertilizarea in vitro Normele privind suplimentele alimentare - ordin 1069/2007 Betablocante adrenergice Vaccinarea antigripala Inrosirea fetei: cauze, tratament, preventie De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Probioticele. De la disbioza la eubioza si imunitate optima. Cauze imunologice de infertilitate Suplimentele nutritionale Fentanil Blocante ale canalelor de calciu Antibiograma si autovaccinul