Albiomin, solutie perfuzabila

Prospect

Publicat: 18 Octombrie 2016 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Ce este Albiomin si pentru ce se utilizeaza

Albiomin este o solutie perfuzabila (se administreaza intr-o vena). 1000 ml solutie contin 200 g proteine din plasma umana, din care cel putin 96% reprezinta albumina umana.

Albiomin este utilizat pentru refacerea si mentinerea volumului sangelui circulant la pacientii care au un volum de sange mic si la care este necesara administrarea unei substante coloidale, cum este albumina.

Mod de administrare

Tratamentul cu Albiomin se administreaza, de obicei, in spital de catre un medic sau o asistenta. Albumina umana poate fi administrata direct intr-o vena.

Doze
Cantitatea de Albiomin care va va fi administrata depinde de greutatea si boala dumneavoastra, precum si de pierderile de lichid sau proteine.

Medicul dumneavoastra va calcula doza de Albiomin si cat de des vi se va administra, pentru a obtine concentratiile de proteine si cantitatea de lichid adecvate in sange.

Daca vi se administreaza mai mult decat trebuie din Albiomin
Acest lucru este putin probabil sa se intample, dar daca stiti ca vi s-a administrat mai mult decat trebuie din Albiomin, adresati-va medicului dumneavoastra.

Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la utilizarea acestui produs, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Atentionari si precautii

Nu vi se va administra Albiomin daca: sunteti alergic (hipersensibil) la preparatele de albumina sau la oricare dintre celelalte componente (prezentate la pct. "Informatii suplimentare").

Aveti grija deosebita cand utilizati Albiomin
In caz de suspiciune de reactii alergice sau anafilactice este necesara intreruperea imediata a perfuziei. In caz de soc, trebuie administrat tratamentul medical standard pentru soc.

De asemenea, perfuzia va fi oprita daca prezentati urmatoarele manifestari care sunt semne ale supraincarcarii cardiovasculare:

Trebuie sa-i spuneti medicului dumneavoastra daca suferiti de oricare dintre urmatoarele afectiuni:

Medicul dumneavoastra va lua masurile de precautie adecvate. De asemenea, medicul dumneavoastra va va supraveghea tratamentul si va va evalua statusul circulator, balanta electrolitica si volumul de sange.

Cand medicamentele sunt produse din sange sau plasma umana, sunt parcurse anumite etape in scopul de a impiedica transmiterea infectiilor la pacienti. Aceste etape includ selectionarea atenta a donatorilor de sange si plasma, pentru a fi siguri ca sunt excluse acele persoane cu risc de a fi purtatorii unor boli infectioase, testarea fiecarei donari si a rezervelor de plasma, pentru posibilele contaminari virale/microbiene. Producatorii acestor medicamente includ, de asemenea, etape in prelucrarea sangelui sau plasmei care pot inactiva sau indeparta virusurile. In ciuda acestor masuri, cand sunt administrate medicamente obtinute din sange sau plasma umana, posibilitatea de transmitere a infectiei nu poate fi exclusa in totalitate. Aceasta situatie apare in cazul unor virusuri necunoscute, nou aparute sau a altor tipuri de infectii.

Nu s-au raportat infectii virale ca urmare a folosirii de albumina obtinuta prin procese stabilite conform specificatiilor Farmacopeei Europene.

Se recomanda insistent ca de fiecare data cand vi se administreaza o doza de Albiomin sa fie notate numele si seria medicamentului pentru a se pastra o inregistrare a seriilor utilizate.

Interactiuni medicamentoase
Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.

Sarcina si alaptarea

Daca sunteti gravida, vreti sa ramaneti gravida sau alaptati, va rugam sa va adresati medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari, inainte de a lua orice medicament.

Daca v-ati adresat deja medicului dumneavoastra, urmati recomandarile acestuia.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Albiomin nu are nici un efect cunoscut asupra capacitatii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Reactii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Albiomin poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

Au fost raportate urmatoarele reactii adverse

Foarte rar, pot sa apara reactii adverse severe cum este socul. Daca se intampla acest lucru, perfuzia trebuie intrerupta imediat si trebuie initiat tratamentul corespunzator.

Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava, sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Cum se pastreaza Albiomin

Albiomin trebuie pastrat in ambalajul original pentru a fi protejat de lumina. Albiomin nu trebuie pastrat la temperaturi peste 25 grade C. A nu se congela. A nu se lasa la indemana copiilor.

Odata ce flaconul a fost deschis, continutul trebuie folosit imediat. Nu utilizati Albiomin dupa data de expirare inscrisa pe eticheta si pe cutie.

Inainte de administrare, verificati daca solutia este limpede. Medicamentul nu trebuie utilizat daca solutia este tulbure sau contine particule vizibile.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

Informatii suplimentare

Compozitie
Substanta activa: albumina umana. Fiecare flacon a 50 ml solutie contine 10 g proteine din plasma umana. Fiecare flacon a 100 ml solutie contine 20 g proteine din plasma umana.

Celelalte componente: caprilat, N-acetil-DL-triptofanat, ioni de sodiu si apa pentru preparate injectabile.

Forma de prezentare
Este un lichid limpede, usor vascos; este aproape incolor, galbui, maroniu sau verzui.

Flacon din sticla a 50 ml Flacon din sticla a 100 ml

Fabricantul
Biotest Pharama GmbH
LandsteinerstraPe 5, 63303 Dreieich, Germania

Citeste si despre:

Primul ajutor in cazul febrei la copii Tratamentul febrei la copii Sangele in scaun - hemoragiile digestive Hemoragia diverticulara Probioticele. De la disbioza la eubioza si imunitate optima. 3 din 10 femei dezvolta un nou episod de infectie urinara in 12 luni de la prima infectie. Cum poti calcula care e riscul tau de a face o noua infectie si ce poti face ca sa le previi Diferenta dintre radioterapie si chimioterapie 4 solutii pentru un somn lung si odihnitor 10 solutii eficiente pentru combaterea congestiei nazale 6 solutii anti-imbatranire recomandate de dermatologi