Adocid, comprimate masticabile

Prospect

Publicat: 14 Octombrie 2016 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Ce este Adocid si pentru ce se utilizeaza

Substantele active ale acestui medicament neutralizeaza secretia acida gastrica. Medicamentul amelioreaza simptomele produse de catre refluxul gastro-esofagian: pirozis (arsuri in capul pieptului), regurgitarea acidului stomacal si indigestia.

Mod de administrare

Luati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra sau farmacistul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Doze
Adulti si copii cu varsta peste 12 ani:
1 sau 2 comprimate Adocid se sfarama sau se lasa sa se dizolve in cavitatea bucala, de preferat la o ora dupa masa sau cu o ora inainte de culcare.

In cazul persistentei arsurii gastrice sau a durerii se mai pot administra 1-2 comprimate masticabile. Nu trebuie depasita doza zilnica de 16 comprimate masticabile Adocid.

A nu se depasi doza din prospect sau cea prescrisa de medic. Nu luati medicamentul pentru un timp indelungat fara a avea indicatia medicului in acest sens. Durata maxima a tratamentului nu trebuie sa fie mai mare de 10 zile.

Nu se recomanda administrarea la copii cu varsta sub 12 ani.

Daca utilizati mai mult Adocid decat trebuie
Administrarea dozelor mai mari, in special la pacientii cu functii renale reduse, poate avea ca rezultat cresterea valorii calciului si magneziului in sange, modificarea aciditatii gastrice care poate provoca simptome la nivelul stomacului (greata, varsaturi) si slabiciune musculara neobisnuita.
In astfel de cazuri trebuie sa intrerupeti administrarea produsului si sa va adresati imediat unui medic.

Daca uitati sa luati Adocid
Nu luati doza dubla pentru a compensa doza uitataContinuati sa luati medicamentul in doza obisnuita si la momentul obisnuit.

Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Atentionari si precautii

Nu utilizati Adocid daca:

Aveti grija deosebita si adresati-va medicului dumneavoastra in urmatoarele cazuri:

Aciditatea gastrica redusa determina cresterea numarului de bacterii prezente in mod normal in tractul gastro-intestinal. Tratamentul cu medicamente care scad aciditatea poate determina un risc usor crescut de aparitie a infectiilor gastr-intestinale.

Interactiuni medicamentoase
Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca utilizati, ati utilizat recent sau s-ar putea sa utilizati orice alte medicamente.

Administrarea concomitenta a comprimatelor masticabile Adocid poate influenta absorbtia anumitor antibiotice (tetraciciline si chinolone) si a fosfatilor. Din aceste considerente pastrati un interval de 2 ore intre administrarea acestor medicamente.

Administrarea concomitenta cu unele diuretice poate cauza o crestere pronuntata a valorii calciului din sange.

Adocid cu alimente si bauturi
Evitati administrarea concomitenta a Adocid cu alimente sau bauturi cu continut ridicat de calciu, datorita pericolului aparitiei sindromului lapte-alcaline.

Sarcina si alaptarea

Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament.

In dozele recomandate este permisa administrarea in timpul trimestrului al doilea, al treilea al sarcinii si in timpul alaptarii.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Adocid nu are nici o influenta asupra capacitatii de a conduce vehicule si de a folosi utilaje.

Reactii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

Pot apare reactii de hipersensibilitate. Simptomele hipersensibilitatii sunt: eruptii cutanate, umflarea buzelor, a limbii sau a gatului (angioedem), respiratie dificila, puls rapid, ameteli si pierderea cunostintei (anafilaxie).

Administrarea prelungita si in doze mari, indeosebi la pacientii cu insuficienta renala, produce cresterea nivelului de calciului din sange si ca urmare sindromul lapte-alcaline.

Raportarea reactiilor adverse
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistuluiAcestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect. De asemenea, puteti raporta reactiile adverse direct prin intermediul sistemului national de raportare, ale carui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale www.anm.ro. Raportand reactiile adverse, puteti contribui la furnizarea de informatii suplimentare privind siguranta acestui medicament.

Cum se pastreaza Adocid

A nu se lasa la indemana copiilor.
Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj dupa EXP. A se pastra la temperaturi sub 25 grade C, in ambalajul original, pentru a fi protejat de umiditate.

Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajereintrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositiAceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

Informatii suplimentare

Compozitie
Substantele active sunt carbonat de calciu si carbonat de magneziu. Fiecare comprimat masticabil
contine carbonat de calciu 680 mg si carbonat de magneziu greu 80 mg.
Celelalte componente sunt: maltodextrina, polisorbat 80, amidon pregelatinizat, manitol (E 421),
acesulfam de potasiu, aspartame (E 951), stearat de magneziu, aroma de menta, aroma de lamaie.

Ambalaj
Se prezinta sub forma de comprimate rotunde, plate, de culoare alba pana la aproape alba, cu marginile
tesite, cu inaltime de aproximativ 4,1 mm si diametrul de aproximativ 15 mm.
Este disponibil in cutii cu un flacon care contine 30 comprimate masticabile.

Producatorul
Beres Pharmaceuticals Ltd.
H-5005 Szolnok, Nagysandor Jozsef ut. 39.
Ungaria

Citeste si despre:

Durerile in gat - cauze si remedii naturiste Sindromul Piriformis Tomografia Optic Coerenta ca metoda neinvaziva utilizata in identificarea defectelor de material in masele ceramice Cosuri cadou elegante, cele mai inspirate alegeri din 2024, pentru medici de top 3 lucruri pe care trebuie sa le stii despre tratamentul endometriozei Metronidazolul si sarcina Anticonceptionalele si efectele secundare asupra celorlalte viscere Stenoza spinala cervicala Vitamina C in viroza respiratorie