Ventilatie artificiala

Tehnica ce permite suplinirea - partiala (ventilatie asistata) sau totala (ventilatie controlata), temporara sau prelungita - a unei ventilatii (totalitatea fenomenelor mecanice care concura la respiratie) prabusite.

Indicatii
Aceasta tehnica, ce permite sa se aduca organismului oxigenul de care el are nevoie si de a evacua din el dioxidul de carbon, este indicata in tratamentul tuturor insuficientelor respiratorii, acute sau cronice.

Diferite tipuri de ventilatie artificiala

- Respiratia gura la gura este o tehnica de salvare utilizata in situatiile de extrema urgenta.
- Baloanele autoexpansive sunt indicate pentru o ventilatie de scurta durata (transportul in ambulanta), Dotate cu valve directionale, ele sunt actionate prin presiuni regulate exercitate de mana salvatorului.
- Respiratoarele sunt intrebuintate in caz de ventilatie artificiala de durata mare: coma, paralizie a muschilor respiratori, slabiciune respiratorie postoperatorie, episod acut survenit la un subiect atins de insuficienta respiratorie cronica decompensata, infectie acuta grava (septicemie). Aceste aparate, din ce in ce mai complexe, insufla in plamani aer imbogatit in oxigen,
- Masca nazala, mulata pe nasul bolnavului, permite sa se asigure la domiciliu o ventilatie nocturna a pacientilor atinsi de boli care afecteaza muschii respiratori sau de apneea de somn (oprirea respiratiei in mod repetat in timpul somnului).

Citeste si despre:

Prematurul - o fiinta extrem de fragila Supradoza de medicamente la copii. Masuri de prim ajutor Displazia Bronhopulmonara (BPD) – Boala pulmonara cronica la copii Primul ajutor in cazul obstructiei acute de cai respiratorii Atentie la aerul conditionat! Folosirea incorecta slabeste imunitatea! Copilul tau are COVID-19? Vezi acum care sunt simptomele! Ce probleme poate gestiona serviciul SMURD? Complicatii ce apar in urma infectiei Covid19 Cand se realizeaza transplantul pulmonar? Inseminarea artificiala intratubara (ITI)
Cere sfatul medicului ×