Toleranta imunitara

Capacitate a sistemului imunitar al organismului de a suporta prezenta antigenelor fara a manifesta reactie imunitara de aparare.
Sistemul imunitar al unui organism este tolerant in mod normal la proprii sai constituenti (autoantigene), in timp ce fata de antigenele straine ramane sensibil. Intreruperea tolerantei fata de autoantigene provoaca bolile zise autoimune.
Este intalnita reducere la minimum a capacitatii de reactie a organismului fata de agentii nocivi, aparand de obicei in cursul anumitor boli infectioase (gripa, rujeolatuse convulsiva, tuberculoza grava). In cursul anergiei dispare hipersensibilitatea la substantele fata de care organismul a fost alergizat in prealabil.
Sinonim: anergie.

Citeste si despre:

Alergia, mai agresiva ca niciodata Rinita alergica - inflamatia alergica a mucoasei nazale Zona zoster - cauze, simptome, tratament Alergia la cerealele pe baza de grau Laptele de magarita - laptele cel mai apropiat de laptele matern este tratamentul 100% natural pentru o multitudine de afectiuni Alergiile alimentare la copii ImmunoMix Plus – Eficacitate maxima in sustinerea imunitatii organismului Proimmunity protejeaza imunitatea intregii familii Vaccinul antigripal. Afla cum te protejezi de gripa sezoniera