Stepaj

Mers particular al bolnavilor atinsi de paralizie a muschilor extensori ai degetelor de la picioare si ai piciorului.
Neputand ridica piciorul in mod corect, acesti bolnavi sunt obligati, la fiecare pas, sa ridice foarte sus genunchiul pentru a evita ca varful piciorului, care sta in permanenta in jos, sa nu se lovesca de sol.

Tratament - In masura posibilitatilor, acesta consta mai intai de toate in tratarea bolilor in cauza. Uneori se recurge la punerea unei atele (pentru a mentine piciorul in pozitie buna), chiar la o transpozitie tendinoasa (interventie chirurgicala care consta in inlocuirea actiunii muschiului paralizat cu cea a muschiului invecinat, modificand punctul de insertie a tendonului acestuia).

Citeste si despre:

Rejuvenarea pielii cu laser CO2 Modificari ale pielii in sindromul ovarelor polichistice Abordarea acneei in sarcina Ai menstruatii neregulate si par in exces? Afla care este afectiunea de care suferi Miocardita, inflamatia muschiului inimii Tumorile cardiace - canceroase si necanceroase Tumorile oculare din perspectiva oncologului Cordul atletului, o forma de hipertrofie a ventriculului stang 25 de ani de DENT ESTET in Romania Gest de speranta! Beatrice Caslaru, multipla campioana la inot, si-a donat prima medalie europeana in cadrul programului MedLife de testare genetica gratuita pentru copiii cu cancer
Cere sfatul medicului ×