Tratamentul fracturii degetelor

Actualizat: 16 Noiembrie 2012
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Recomandari



In cazul fracturii degetelor, se recomanda:

-aplicarea unei atele (pentru imobilizarea degetului - se poate utiliza un bat sau un creion -care se aplica langa deget, urmat de fixarea acestuia cu ajutorul unui bandaj);

- aplicareaunei pungi cu gheata in drum catre departamentul de urgenta; nu se va aplica gheata direct pe tegumente, gheata se va infasura intr-un prosop.

Tratamentul medical


Tratamentul fracturii degetelor depinde de tipul fracturii si de cel al degetului fracturat. Medicul de medicina de urgenta sau ortopedul va asigura stabilitatea osului fracturat.

In cazul in care fractura este stabila, tratamentul va consta din apropierea usoara a degetelor (folosirea degetului de langa ca si atela prin atingerea usoara a acestora) timp de patru saptamani. Ulterior se recomanda evitarea exercitiilor de forta, timp de inca doua saptamani.

Daca fractura este instabila, degetul traumatizat va necesita imobilizare. Mobilizarea se face in diverse moduri:
- prin aplicarea unei atele dupa reducere (realinierea fragmentelor osoase); in cazul in care aceasta nu asigura suficienta stabilitate, poate fi necesara o interventie chirurgicala;
- un medic chirurg poate recurge la diverse tehnici de imobilizare chirurgicala fie prin unirea fragmentelor cu ajutorul unor sarmulite, fie prin fixare cu suruburi sau tije.
Medicul va dicuta cu pacientul care este procedura adecvata.


Citeste si despre:

Fracturile degetelor de la picior Fracturile diafizare ale oaselor antebratului Fractura osului metacarpian: diagnostic, tratament si recuperare Cum sunt diagnosticate si tratate fracturile osoase Tot ce trebuie sa stim despre luxatia degetului Amortirea degetelor si afectiunile asociate Hernia de disc - cauze, simptome, tratament Spitalul Monza redefineste medicina din Romania cu achizitionarea sistemului robotic ROSA® Knee pentru chirurgia ortopedica Recuperarea dupa accidentele la schi prelungeste viata articulatiilor genunchilor Spondiloza cervicala - cauze, simptome, tratament Spondilita anchilozanta - cauze, simptome, tratament Neuronul Morton – diagnostic si tratament Piciorul Charcot in contextul diabetului - riscuri, preventie, tratament Paralizia de plex brahial - semne, diagnostic, tratament Fracturile bratului – diafiza humerala Cum poate fi identificata o fractura?
Cere sfatul medicului ×