Sismoterapie

Metoda terapeutica vizand reducerea anumitor tulburari psihiatrice prin efectul descarcarilor electrice. Sismoterapia consta in trecerea unei descarcari electrice prin creier, cu scopul de a provoca o criza convulsiva. Adesea contestata fiind considerata brutala, metoda electrosocurilor ramane de o eficacitate remarcabila in tratamentul depresiunilor grave, in particular a melancoliei, a starilor schizofrenice si a confuziilor mintale persistente.
Sismoterapia se practica aproape intotdeauna sub anestezie generala cu o supraveghere medicala riguroasa. Cura, efectuata in mediu spitalicesc, comporta in medie 12 sedinte, in numar de 2-3 pe saptamana. Efectele sale nedorite (luxatie, ruptura musculara) sunt benigne si putin numeroase.
Sinonim: electrosoc.

Citeste si despre:

Recuperarea dupa interventiile ortopedice majore Nutritia si recuperarea medicala, o combinatie esentiala Terapia cognitiv-comportamentala cu focus pe trauma pentru copii si adolescenti Agranulocitoza: cauze si tratament Placerea, durerea si creierul: Ingrediente naturale pentru sanatatea mintala Virusul HMPV: un virus respirator periculos care se raspandeste rapid in Europa Gripa: Ghid complet pentru preventie, diagnostic si tratament Mezoteliomul cat de rar este si cum il tratam Sarbatori fericite si sanatoase: Cum sa mentii echilibrul intre distractie si sanatate in perioada festiva Terapii inovatoare in tratamentul leucemiei si al limfoamelor