Simfiza pleurala

Metoda terapeutica ce consta in lipirea intre ele a celor doua foite ale pleurei.
O simfiza pleurala este indicata in tratamentul unui pneumotorax. Ea poate fi realizata fie printr-o interventie chirurgicala clasica, dupa o incizie mare a peretelui toracic, fie sub pleuroscopie (cu ajutorul unui tub dotat cu un sistem optic si cu instrumente miniaturale introdus prin incizie).
Simfiza pleurala poate fi obtinuta in 3 modalitati: prin avivare (abrazarea cu un burete special a tesuturilor din jurul pleurei), prin pleurectomie (practicarea ablatiei unei parti din pleura) si prin taleaj (introducerea de tale intre foite). Simfiza pleurala este urmata intotdeauna de un drenaj al cavitatii pleurale pentru a-i evacua serozitatile. Aceasta tehnica permite sa se evite reaparitia efuziunii si deci diminueaza mult gafaiala bolnavului.

Citeste si despre:

Hemotoraxul sau acumularea de sange in cavitatea pleurala Mezoteliomul benign Pleurezia Toracoscopia - examinarea cavitatii toracice Pneumotoraxul (plamanii colabati) Afectiunile respiratorii - cand ne prezentam la medic? Dr. Romina Sima: Este endometrioza cauza a infertilitatii? Cum o tratam? Apa la plamani (pleurezia) – cauze, simptome, tratament Pleurezia maligna Rolul ecografiei toracice in monitorizarea afectiunilor pulmonare
Cere sfatul medicului ×