Kineziterapie respiratorie

Totalitate a tehnicilor de kineziterapie care vizeaza mentinerea unei capacitati respiratorii corecte la bolnavii suferind de o afectiune bronhopulmonara (bronsita cronica) sau pleurala (pleurezie), de o fractura a coastelor sau care au suferit o interventie chirurgicala.
- Tehnicile de eliberare vizeaza impiedicarea acumularii de secretii in bronhii. "Clapping"-ul, zdruncinarea custii toracice care este lovita cu platul palmei, cauta sa desprinda secretiile de peretii bronsici inaintea manevrelor de expectoratie.Expectoratia dirijata consta in provocarea scuiparii dupa o expiratie rapida si viguroasa mai curand decat prin tuse. Drenajul postural consta in alungirea bolnavului pe un pat intr-o pozitie care, sub actiunea gravitatii, usureaza drenajul secretiilor spre trahee, ele fiind apoi eliminate prin tuse.
- Tehnicile de gimnastica respiratorie constau in ameliorarea ventilatiei (succesiunea inspiratiilor si expiratiilor) subiectului invatandu-l sa realizeze miscari toracice corecte (respiratie ampla si lenta) si coordonarea lor cu miscarile abdominale.

Citeste si despre:

Sindromul de detresa respiratorie acuta (SDRA) Insuficienta respiratorie Vitamina C in viroza respiratorie Difteria Astmul bronsic si sarcina Astmul bronsic este agravat de fumat Paracetamolul Cloralhidrat Apneea de prematuritate
Cere sfatul medicului ×