Astmul bronsic este agravat de fumat

Actualizat: 20 Noiembrie 2012
Autor: SfatulMedicului

Fumatul produce degradarea accelerata a plamanului: bronhiile se ingusteaza, se secreta mai mult mucus bronsic, tesutul pulmonar isi pierde elasticitatea.

Parintii fumatori au mai des infectii respiratorii decat nefumatorii. Astfel, isi expun copiii unui risc crescut de a suferi o infectie respiratorie. In plus, afectiunile respiratorii frecvente din copilarie favorizeaza aparitia astmului bronsic la varsta adulta.

Fumatul creste riscul de a face tuberculoza.

Copiii care stau in case in care se fumeaza au un risc de aparitie a astmului cu 31% mai mare decat copiii ne-expusi fumului de tigara.
Copiii cu astm si cu parinti fumatori au crize astmatice mai frecvente si mai severe: riscul de a suferi o criza care sa necesite intubatie este de 22 de ori mai mare.

Adultii fumatori fac crize astmatice mai frecvente si mai severe: mortalitatea intraspitaliceasca a fost de 31% pentru astmaticii fumatori care au necesitat ventilatie mecanica.
Daca te lasi de fumat ACUM:
- functia plamanului se imbunatateste
- scade riscul de a suferi de o boala pulmonara.

Institutul de Pneumologie "Marius Nasta", Bucuresti
Centrul de consiliere pentru renuntarea la fumat
Sos. Viilor nr. 90, sector 5, Bucuresti
Tel. 021- 3356910/ 464


Citeste si despre:

Factorii declansatori ai astmului bronsic Astmul bronsic si alergiile - raspunsuri la intrebari frecvente Astmul bronsic la copii Primul ajutor in caz de astm indus de efortul fizic Nu ignora hipertensiunea arteriala, chiar daca ai 30 de ani Remediul natural impotriva gripei! Noutati in tratamentul afectiunilor articulatiei genunchiului prin recuperare robotica Cum influenteaza stresul emotional aparitia astmului Renuntarea la fumat – cum se poate renunta la fumat? Fumatorii sunt mai expusi riscului de a face gripa Alergiile alimentare 6 afectiuni cauzate de fumul de tigara