Radacina dentara

Parte a dintelui inclusa in alveola dentara a osului maxilarului. Soliditatea dintelui depinde de buna sa implantare si de starea buna a radacinii sale. incisivii si caninii au o singura radacina, premolarii pot avea una sau doua, iar molarii doua sau trei.

Patologie - Resorbtia radacinilor dintilor de lapte este un fenomen fiziologic care face parte din procesul in cursul caruia dispar primii dinti. In schimb, resorbtia radacinii unui dinte definitiv este intotdeauna patologica, cauzata de un traumatism sau de o carie care, in absenta tratamentului, s-a intins pana la radacina. Radacina dentara poate, de ase menea, sa fie lezata in cursul unei parodontopatii (afectarea gingiei si a osului in care este implantata radacina dentara).

Citeste si despre:

Albirea dentara – intre mit si realitate Greseli in periajul dentar Sensibilitatea dentara Totul despre implantul dentar Caria dentara Abcesul dentar Implantul dentar - intrebari si sfaturi Insertia implantului imediat dupa extractia dentara- varianta moderna de tratament Necroza dentara