Embrioscopie

Examen direct al embrionului in timpul primelor doua luni de sarcina. Embrioscopia se practica la femeile insarcinate care au avut deja un copil afectat de malformatii ale membrelor sau de o fanta labiopalatina (buza-de-iepure) pentru a depista acest tip de malformatii.
Un tub de fibre optice este introdus in uter, fie pe cale vaginala, fie pe cale abdominala. Adus in contact cu membranele care invelesc embrionul, instrumentul permite si fie vazut embrionul prin transparenta, fara a patrunde in cavitatea ovulara. Examenul, practicat sub anestezie locala, este nedureros si nu dureaza decat cateva minute. Efectuat in mediu spitalicesc specializat, el necesita, din prudenta, un repaus de 24 ore. Riscul de nastere falsa este de ordinul 5 pana la 10%.

Citeste si despre:

Cancerul amigdalian, cel mai frecvent tip de cancer al orofaringelui Dieta de 1200 de calorii: avantaje si dezavantaje Sindromul Li-Fraumeni si riscul de cancer Limfangita - simptome si cauze Rejuvenarea pielii cu laser CO2 Modificari ale pielii in sindromul ovarelor polichistice Abordarea acneei in sarcina Ai menstruatii neregulate si par in exces? Afla care este afectiunea de care suferi Miocardita, inflamatia muschiului inimii Tumorile cardiace - canceroase si necanceroase
Cere sfatul medicului ×