Postata de pufies cu 14 ani in urma.
In cadrul unei familii iubitoare, venirea pe lume a unui nou membru marcheaza o noua etapa in care au loc nenumarate schimbari menite sa ofere noului venit un mediu cat mai confortabil.
Viata ofera multe surprize dupa aparitia bebelusului in familie. Pe langa satisfactie si impliniri, exista si aspecte mai putin placute: lipsa de intimitate, neglijarea partenerului, schimbarea completa a programului, instalarea despresiei postpartum, etc.
Cate dintre acestea sunt insa adevarate?
Fiecare bebelus este diferit, la fel ca si familia in care soseste...
Povestiti-ne cum v-a schimbat viata venirea pe lume a bebelusului si ce sfaturi ati acorda viitorilor parinti cu privire la aceasta experienta si Pufies va premiaza!
Timp de 1 luna, saptamanal, 2 mamici/tatici vor primi 2 pachete jumbo pack oferite de Pufies.
Atentie: pentru a putea fi identificati in vederea premierii, va rugam sa postati doar dupa logarea in cont.
Pentru mai multe detalii despre premii/concurs, sfatulmedicului.ro/concurs-castiga-cu-sfatulmedicului-ro-si-pufies-2-pachete-pufies-jumbo-pack-noua_292" target="_blank"> click aici
Castigatori Saptamana 1:
- AlinaZ
- Lavinia Lya
Castigatori Saptamana 2:
- ancateo
- iuliana320
Castigatori Saptamana 3:
- RodicutaIri
- Mateea_m
Castigatori Saptamana 4:
- Roxyna
- aalliinnuuttaa
acum 14 ani
Felicitari taticule! Bravo tie! Recunosc ca sunt una din femeile care, la fel ca si sotia ta, are langa ea un om extraodinar, care s-a implicat din prima clipa in cresterea copilului nostru. Mi se umple sufletul de bucurie cand ii vad pe amandoi si cat de mult tine fetita noastra la el.
Sunt de aceeasi parere ca si tine, parintii trebuie sa-si gaseasca intotdeauna timp pentru ei. Noi am imbaiat in fiecare seara copilul la ora 8.00 si la 8.30 deja dormea. Nu am avut probleme cu somnul noaptea, se trezea o alaptam si se culca. Dupa 1 an nici nu se mai trezeste noaptea decat atunci cand ii mai ies dintisori.
Sunt convisa ca fetele tale au crescut acum niste oameni minunati.
Inca o data, felicitari!
acum 14 ani
Prima data cand mi-am vazut puiul, mi-a zambit... Inainte de nastere ma intrebam daca il voi putea recunoaste, daca voi stii ca e al meu, daca il voi iubi neconditionat. Pana sa se nasca baietelul meu, nu as putea sa spun ca stiam ce inseamna dragostea. Totul se invarte acum in jurul lui. Ma gandesc in fiecare zi la intalnirea cu el, astept cu nerabdare sa aflu ce nazbatii a mai facut, sa ne strangem in brate si sa ne jucam impreuna. Un copil schimba radical viata unei familii compusa din doi. Necesitatile, timpul liber, disponibilitatile, prioritatile se schimba si au in centru fiinta care are nevoie si depinde, de parinti. E adevarat, ce spuneau parintii nostri: un copil creste. Ca nu ne dorim noi sa creasca oricum, e altceva. Ne preocupa tot mai mult educatia si formarea lui, pregatirea corecta pentru independenta si pentru viata. Un copil umple si face completa viata parintilor adevarati. Important este ca acestia sa constientizeze doar ca... nu mai sunt doar doi.
acum 14 ani
voi fi foarte sincera cu privire la intrebarea d-voastra desi putine mame recunosc. Eu imi iubesc puiul de 6 luni mai tare ca ochii din cap insa viata mi-a fost schimbata destul de mult in sensul ca este mult mai greu acum, pe langa indatoririle de sotie mai sunt si cele de mama.Si dupa cum stiu mamicile trezitul de cate 3-4 ori pe noapte este destul de stresant mai ales cand ai un bebel caruia nu-i prea place somnul cum este al meu. Insa tot greul se uita cand copilul este sanatos si iti zambeste.
Sfatul meu pentru mamici este sa-si aleaga daca pot in cazul cand fac cezariana ora de nastere a copiilor sa fie dupa masa. Al meu s-a nascut dimineata iar avertizarea moasei ca va avea probleme cu somnul s-a adeverit. In rest aveti grija de comorile voastre si consultati site-ul sfatul medicului.ro deoarece sunt o multime de subiecte interesante pentru mamici.
acum 14 ani
Buna,
In ceea ce priveste previziunile moasei as vrea sa-ti citez putin din F. Dolto. Se potriveste perfect cu ceea ce spui tu. Din pacate nu ora la care s-a nascut bebe e de vina, ci noi, oamenii prin natura noastra. Copilul meu s-a nascut prin cezariana (de urgenta) la ora 11 noaptea. Stiam si eu de povestile care circulau cu ora de nastere si cu faptul ca daca se naste noaptea nu dorm insa nu mi-am pus niciodata problema ca ar fi asa. Crede-ma noi cream conjunctura de asa natura. Eu am fost linistita si m-am gandit ca noi nu avem probleme cu somnul si nici ea nu va avea. Asa a fost - a dormit si doarme f. bine. E drept ca si eu m-am trezit noaptea pana la 1 an si inca o mai fac dar nu e o problema pt. mine.
Citez:
Importanţa cuvintelor rostite în jurul leagănului
F. D. (Frainp***ase Dolto): Aş vrea să insist asupra unui lucru adresându-mă în special moaşelor prezente, pentru că ştiu că există moaşe aici cu noi, şi anume impactul cuvintelor rostite asupra mamelor chiar la început, ca şi importanţa persoanei care se ocupă de cel mic, mai ales dacă este o femeie, importanţa felului în care aceasta se ocupă de el şi vorbeşte, prima dată, despre bebeluş.
Am întâlnit multe femei care au copii cu probleme grave şi care îmi spuneau: „Dar... moaşa, când am născut, mi-a spus deja." Este extraordinar impactul acelor prime cuvinte! Ca şi cum, în acel moment, fiinţa umană trăieşte cu o asemenea intensitate arhaică relaţia cu celălalt, încât o vorbă, rostită în sens peiorativ, va acţiona asupra relaţiei pe care o are mama cu copilul ei şi va compromite reacţia de apărare a acelui copil, favorizând o relaţie socială cu mama, care va fi... De exemplu, o mamă îmi vorbeşte despre copilul ei „insuportabil" (acei copii insuportabili pe care îi ştim, insuportabili în special de la vârsta când ştiu deja să meargă bine, când spun nu mamei).
Ştiţi că există o vârstă când copiii îi spun nu mamei, un „nu" prin ceea ce fac sau prin expresia feţei şi care de fapt vrea „să spună da" subiectului care devine el însuşi, iar pentru a deveni el însuşi subiectul este obligat să spună „nu" acestei fatale dependenţe faţă de mamă, cea care face ca o fiinţă umană să se alieneze în celălalt la modul isteric. Dacă la acel „nu" al copilului mama răspunde „Am zis" şi nu face o dramă din refuzul lui, peste câteva momente copilul va asculta fără nicio obiecţie. Are nevoie de acel timp în care „este da", la modul personal, la sugestia mamei lui. Este o perioadă cunoscută care apare între optsprezece luni şi doi ani şi jumătate. Ei bine, este perioada în care unii copii devin „perverşi" din cauza unui fel de angoasă a mamei în faţa opoziţiei verbale a copilului. Şi întotdeauna mamele acestora vor spune: „Ah! dar moaşa m-a prevenit, mi-a spus că va fi un copil îngrozitor!" Sau: „Prietena mea Cutare, care cunoaşte mulţi copii mici, m-a prevenit, a venit lângă leagănul copilului şi mi-a spus: «Ah! ce-o să mai trageţi cu fetiţa asta, nici nu ştiţi ce vă aşteaptă cu ea!»"
De multe ori este vorba despre o mamă care până atunci şi-a crescut copiii fără nicio problemă. A fost suficient ca o singură femeie să îi prezică că „va avea de tras" cu acesta, pentru ca să nu se aştepte de la el decât la... ceva rău. Apoi, de îndată ce, cum se spune, „are de tras" cu acel copil, gata, e clar! Pe urmă apare efectul bulgărelui de zăpadă. Şi relaţia se strică.
Până în ziua în care mamele reuşesc să spună toate aceste lucruri copilul respectiv rămâne marcat, ca şi cum destinul lui ar fi să fie tot timpul agresiv cu propria mamă, ca şi cum aşa ar fi fost scris, să o facă să sufere din cauza asta.
Cuvintele rostite deasupra leagănului unui nou-născut se gravează ca un destin.
B. T.: Ca si cum ar vorbi ursitoarele si i-ar hotărî viaţa!
R D.: Exact — asta mă face să mă gândesc la poveştile cu ursitoare sau vrăjitoare aplecate deasupra leagănului copilului.
acum 14 ani
Clar viata noastra ca oameni s-a schimbat in bine. Pe langa sufletelul care creste alaturi de noi, crestem si noi insine, devenim mai responsabili in toate, pentru ca de acum avem permanent un omulet care trebuie ingrijit. Viata s-a schimbat in sensul ca zilele trec altfel, acum am profitat de vremea frumoasa de afara si am stat zilnic la aer cate 2-3 ore. Este foarte frumos sa ai un bebe, insa este si obositor uneori, mai ales la inceput cand nu stii la ce sa te astepti, oricat te-ai documenta de pe internet. Nu iti spune nimeni ce are atunci cabd plange, desi este schimbat, a mancat si tot nu tace. Suferi alaturi de bebelus atunci cand e bolnav, razi cu el atunci cand e vesel ...
Sfatul meu pentru viitorii sau actualii parinti este sa se odihneasca si ei atunci cand doarme bebelusul ca sa nu ii ajunga oboseala din urma. Un parinte obosit devine iritat si transmite starea copilului, iar un copil agitat inseamna plansete tot timpul si nu isi gaseste locul. Apoi, alt sfat pe care l-as da este ca mama sa cumpere mancare cat mai sanatoasa si sa alapteze cat poate. Se stie ca laptele matern este cel mai bun.
Cam asta ar fi povestea mea.
acum 14 ani
Copilul este o binecuvantare intr-o familie. Ca mama devii mai responsabila,iubitoare,matura,intelegatoare.Copilul devine centrul universului. In ceea ce priveste sfaturile pentru alti parinti: cu intelegere si comunicare totul se poate rezolva, chiar daca uneori avem sentimentul ca nu mai iesim la liman.
acum 14 ani
Multumesc, Diana.
Inca ceva pentru mame si tati. Bucurati-va de copii cand sunt mici, fiindca nici nu va dati seama ce repede trece timpul, si-i vedeti cum isi iau zborul din cuibul vostru. Jucati-va cu ei, dati-va la mintea lor, fiindca asta va foloseste si pentru sanatatea proprie. Construiti prietenia de la bun inceput, ca sa nu existe intre voi si copii nimic de ascuns. Invatati-i tot ce e nevoie sa stie, voi parintii, si nu asteptati ca strada sa-i invete in mod gresit.
acum 14 ani
Impreuna cu sotia mea avem o fetita de 4 luni jumate. Pot spune ca viata nu ne-a schimbat-o, ci doar ca i-a dat culoare. Pana sa vina micuta in lumea noastra, eram cuplu normal, fericit si iubaret. Acum suntem un trio normal, fericit si iubaret :). Deci singura diferenta este ca in loc sa fie o iubire in 2, este o iubire in 3! Colorati-va viata!!!
acum 14 ani
venirea pe lume a unui bebelus intr-o familie nu poate fii decat o mare bucurie mai ales pentru tatici, chiar daca noi mamele ne chinuim putin mai mult, este adevarat ca e foarte greu dar ai si satisfactii atunci cand il vezi ca iti zambeste, creste, incepe sa mearga......un bebe este ceva divin iar sfatul meu este ca oricat de greu ar fi cresterea unui copil trebuie facut pentru ca asta este cursul vietii iar la batranete este foarte important sa ai un sprijin
acum 14 ani
Buna Daff..sau Diana mai bine spus..si eu sunt din Constanta.Eu cred ca depresia s-a acutizat datorita faptului ca sotul tau e plecat mai tot timpul...si e f greu sa stai doar tu cu copilasul.,Venirea pe lume a bebelinei tale oricum ti-a schimbat semnificativ viata , si banuiesc ca este f f greu sa cresti singura un copil.Nu vreau sa dau sfaturi nu sunt eu in masura sa fac asta... insa as vrea sa te intreb cum era relatia ta cu sotul inainte de venirea pe lume a Sophiei?sau...daca spui ca el pleaca 1 luna...voi nu puteti merge acolo sa locuiti cu totii? sau daca nu se poate asa...macar sa mergeti de 2 ori pe luna voi doua la el.
De o saptamana sotul meu munceste de dimineata si pana seara vine doar acasa dupa-amiaza la masa si apoi doarme... i-am spus ca o sa planga fetita ca nu o sa-l mai recunoasa, o tine putin in brate dimineata si dupa-amiaza si atat..este f obosit cei drept....sapt asta am stat toti trei doar 2 h la o cafea la o terasa..pt noi ca familie mi se f f putin......pt ca noi 3 stateam mai tot timpul impreuna cel putin cateva ore pe zi.Con
Consider ca lipsa sotului a dus la depresie....uite cumnata mea a suferit un accident de masina anul trecut...si a fost la un psiholog....daca vrei sa mergi iti pot face rost de nr.de telefon....cam 60 lei sedinta/o data pe saptamana, ei i-a prin bine
acum 14 ani
salut loredana!~ ce bine! ce varsta are bebelul tau?:?
a mea are 1 si 6 luni!
la psihoterapie ma duc!
mi-a dat niste sfaturi excelente! ma duc la sotul meu odata pe luna si cred ca va bine!
e greu financiar ! e scump!
dar voi face efortul!]
poate iesim si noi cu bebei in parc la tabacarie!
ce zici??
relatia mea inainte de venirea sophiei a fost bunicica! dupa nastere s-a innrautatit!
deja ma duc la psihoterapie ,,,o data pe saptamana!e f bine ! sunt multumita ! ,dar e foarte scump! 80 ron /sedinta!
consideri bine ! am plec la munca din ianuarie 2010 si de atunci mereu sunt singura!
acum 14 ani
venirea pe lume al unui copil poate schimba viata in bine sau in rau, dar mie mi-a schimbat-o in bine pentru ca mi-am dorit foarte mult sa am copii si am reusit dupa tratament.schimbarea de care vorbesc este constructiva atat pentru mine cat si pentru cei 2 copii ai mei astfel ca eu retraiesc copilaria iar copii mei isi traiesc copilaria alaturi de parinti asa cum ar trebui(pe mine m-au crescut bunicii) si invatam impreuna lucruri noi, copii scot la suprafata lucrurile bune si frumoase de care nu credeam ca suntem in stare pana la venirea lor pe lume, dar si cat de bine ne putem stapanii in calea anumitor boli pe care vrem nu vrem trebuie sa le tinem piept si sa mergem mai departe.
acum 14 ani
Venirea unui copil implica foarte multa responsabilitate,multe resurse si obligatoriu un sprijin de nadejde langa tine ,in cazul meu a fost sotul.Viata mi s-a schimbat dar nu radical si nici brusc, luand totul pas cu pas , pastrand din "obiceiurile vechi " (escapade doar eu cu sotul!) si adaugand obiceiuri noi ,schimbatul pampersilor,statul cu inima la gura cand ii creste temperatura, schimbarea nu a mai fost chiar o schimbare a fost mai mult o trecere spre o etapa noua in care "ma specializez" zilnic!
acum 14 ani
Un copilas iti indulceste viata cu zambetul lui,cu inocenta.
Perioada de inceput este mai grea, deoarece cum zic eu, trebuie un pic de timp sa ne acomodam unii cu ceilalti...noi cu BB-ii si ei cu noi.
Daca trecem cu bine cele 3-4 luni de acomodare...sa vedeti ca totul este ok si restul vine de la sine
Nu va speriati....e foarte frumos sa cresti un copil,te schimba ca om.
acum 14 ani
venirea pe lume a baietelului nostru Darius, a fost cel mai frumos moment din viata noastra,o bucurie ce nu se poate descrie in cuvinte,pt noi este o comoara care ne inveseleste viata cu fiecare zambet.Un bebelus e un dar de la Dumnezeu si are nevoie de ambii parinti sa-i fie aproape .pt viitoarele mamici sa se pregateasca cu foarte multa rabdare.sanatate multa mamicilor si bebelusilor
acum 14 ani
Un copil aduce cu el multe bucurii,asteptari si responsabilitati.Oare va fi sanatos,oare o sa planga mult,oare ce se va face cand e mare,oare o sa fie mandru de mine?!Intrebari,intrebari si multe asteptari.Si toate in zadar,fiindca fiecare moment va fi depasit la timpul lui.E o bucurie un copil in orice familie si aduce cu el implinirea si rostul nostru de a exista.
acum 14 ani
nu sunt mamica inca,dar am un nepotel care este un ingeras si il consider ca si copilul meu.faptul ca ii vad cresterea ma va ajuta in cresterea propriului meu copil.cred ca este ceva cu care ne nastem,avem instinctul matern in noi.indiferent de oboseala ,nopti albe...totul se sterge cu un zambet nevinovat din partea bebelui.
acum 14 ani
buna!sunt o mamica fericita si am 2 copii.un baietel si o printesa micuta Eliza.Am ramas insarcinata dupa nunta si am fost cea mai fericita din lume cand am aflat ca visul de a fi mamica mi se va implini,au fost 9 luni usoare,toti ma rasfatau cat puteau mai ales taticul.in timpul sarcinii am luat suplimente de fier,am avut o alimentatie corecta,iaurt,lapte cu cereale,paine prajita cu branza,legume verzi,nuci,lactate cu putine grasimi carne sp***a,peste,in timpul postului produse din soia,si am mai consumat carne rosie sp***a,spanac,si mancarica cu linte,am mai redus sarea,legume si fructe proaspete, am mancat putin si des si am avut o sarcina usoara.Sfaturi pentru mamici:pentru o alimentatie buna,pentru copii,pentru memorie,pestele,care contine cel mai mult Omega 3,avocado contine Omega 6.Eu,il amestec cu o banana,cereale sunt pline de vitamina B12 si B6.Iaurtul,contine un importanat amenoacid,afinele imbunatatesc toata memoria.Sarea la copii pana intr-un an n-ar trebui sa consume mai mult de un gram de sare pe zi.Zaharul,provoaca cariile dentare,mierea e asociata cu botulismul,o forma grava de intoxicatie alimentara pana la 1 an.Oul evita sa ii dai pana implineste 6-8 luni deoarece provoaca reactii alergice pana la un an oul trebuie fiert mai tare,uleiul de masline,o lingurita in mancarica,multa sanatate la mamici si copilasi!
acum 14 ani
Nimic de pe lumea asta nu se poate compara cu fericirea,bucuria si dragostea nemasurata pe care venirea unui copil o aduce in viata unui parinte.
Din prima clipa cand l-am vazut pe fiul meu viata mi s-a schimbat.Am descoperit o iubire imensa de care nu ma credeam in stare.Am invatat sa iubesc fara limita si sa daruiesc infinit.Uneori ma intreb daca ar trebui sa ma controlez ,sa-mi exteriorizez mai putin sentimentele.Nu cred ca as reusi.El imi umple existenta si ma defineste ca om.Vorbesc despre puiul meu tot timpul si este mereu prezent in gandurile si-n faptele mele.
Nu este usor sa cresti un copil,dar este cel mai minunat lucru cu putinta.Este de ajuns sa-l vezi cand doarme ca un ingeras,cand rade pentru simplul motiv ca te-a vazut,cum te cheama sa te joci cu el,cum ridica manutele sa-l iei in brate si uiti de noptile nedormite si de greutatile ce le ai de infruntat.De cand s-a nascut Alex am intrat intr-un club select,cel al parintilor.Brusc,seful ma intreaba ce face cel mic, m-am imprietenit cu multe mamici cand mergeam la plimbare in parc sau navigand pe net.
Si relatia cu sotul meu s-a schimbat.Sa stiti ca e adevarat ca un copil reuseste sa implineasca si sa infloreasca iubirea dintre doi oameni.Acum cautam sa facem cat mai multe activitati toti trei,dar din cand in cand planuiesc cate o escapada in doi (asta dupa ce l-am instalat pe Alex in camera lui acasa la bunici) .
Pozitia pe care copilul meu se afla acum in viata mea nu poate fi egalata de altceva. Este insasi ratiunea mea de a fi. Fiecare bucurie de-a lui ma induioseaza pana la lacrimi si fiecare suferinta a sa o traiesc inzecit.
Familia si prietenii mei imi spun ca am devenit un om responsabil,intelept,rabdator,echilibrat,vesel,jucaus si mult mai ocupat decat inainte.
Nimic din tot ce am facut pana acum nu are foarte mare importanta si nu mi-a adus nicicand atat de multa multumire.
acum 14 ani
buna ! cat are bebe al tau??
am fetita sayra sophia ! 1 si aprope 7 luni!e o nebunie de copil! spune de toate ,face orice !
se joaca cu jucarriile ei! are un caracior de papusi pe care il plimba peste tot!
de cand i l-a cumparat bunicasa nu -l mai lasa!ii place f mult!
o iubesc enorm .......m-a indepartat de sotul meu un pic ,,,,la inceput ,,,,,,,,,,dar e dragostea familiei .......... pana si nasii o rasfata ,,,,toata lumea ....... e f simpatica!
e iubirea viata lui mami!!!
Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare
sau adauga o intrebare noua
Adauga o intrebare noua