Proteina in urina 10mg/dL?

Investigatii

Postata de Gabriela cu 3 saptamani in urma.

Mi-am facut analize la pipi.Si toate au parut in regula mai putin proteina in urina, care a fost 10mg/dL.Infectia urinara nu este prezenta.Ce poate fi?

Adauga raspuns

Raspunsuri (1)

SfatulMedicului

acum 3 saptamani

Buna ziua,

Existenta proteinei in urina (proteinurie) poate fi semnul a diverse conditii medicale. Nivelul de 10 mg/dL este considerat ridicat.

Proteinuria poate fi cauzata de afectiuni renale, cum ar fi boala renala cronica, nefrita sau sindromul nefrotic. Printre alte cauze posibile se numara hipertensiunea arteriala, diabetul, lupusul, infarctul miocardic, preeclampsia sau toxemia in timpul sarcinii, leucemia, mielomul multiplu sau alte tipuri de cancer, sarp***adoza, tuberculoza sau infectii cu HIV.

De asemenea, proteinuria poate fi rezultatul unui stres fizic extrem, al deshidratarii sau poate fi consecinta administrarii anumitor medicamente, inclusiv a medicamentelor antiinflamatoare nonsteroidiene.

Este important sa faceti un set suplimentar de analize si teste pentru a determina cauza exacta a proteinuriei. Discutati cu medicul dvs. despre rezultatele analizei si despre orice simptome aditionale pe care le-ati putea avea.

Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului.

Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia specifica si sa urmati recomandarile acestuia: www.clickmed.ro/medic/nefrologie

Articole de interes:
sfatulmedicului.ro/dictionar-medical/proteinurie_4670
sfatulmedicului.ro/simptome/proteinurie-proteine-in-urina_175
sfatulmedicului.ro/analize/proteine-urinare-sau-proteinurie-urina_113
sfatulmedicului.ro/Afectiuni-ale-rinichilor/glomerulonefrita-acuta_6749

Raspunde
 
0
 
Advertisement
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Metoda de investigare prin videocapsula endoscopica Investigatii ale functiei pulmonare 6 investigatii pentru orice bolnav de diabet Investigatii cardiologice de rutina Investigatii precise - RMN si CT - diferente, cand si de ce se fac?

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua
Cere sfatul medicului ×