Proteinurie

Prezenta a proteinelor in urina. Nivelul proteinelor in urina este in mod normal foarte mic, sub 50 miligrame pe 24 ore si nu poate fi detectat prin metodele de cercetare conventionale; de asemenea, se spune ca in stare normala nu exista proteinurie.

Cauze - Proteinuria dezvaluie numeroase cauze. De cele mai multe ori, ea este cauzata de leziuni ale glomerulilor, unitatile de filtrare ale rinichiului unde se elaboreaza urina primitiva, care nu lasa in mod normal proteinele sa treaca in sange.

Simptome si semne - Proteinuria, altadata denumita impropriu albuminurie, se manifesta, atunci cand este abundenta, printr-un sindrom nefrotic (edeme ale gambelor si ale fetei, micsorarea nivelului de proteine in sange). In alte cazuri, ea nu se traduce prin nici un simptom.

Tratament - O proteinurie, atunci cand nu se incadreaza intr-un sindrom nefrotic, nu necesita nici tratament, nici regim: este inutil sa se reduca aporturile alimentare in proteine, in schimb, boala in cauza trebuie sa fie ingrijita.

Citeste si despre:

Glomerulonefrita acuta

Analiza urinei (analiza caracterelor fizice si chimice ale urinei, analiza calculilor urinari, analiza microscopica a urinei)

Studiul Clinic ONTARGET

Prim ajutor in caz de astm in timpul sarcinii

Nefropatia cu imunoglobuline A

Intoxicatia cu paracetamol

Sindromul Alport

Ce trebuie sa stim despre biopsia renala

Purpura Henoch - Schonlein

Complicatiile cronice ale diabetului insulino-dependent