HEMOLEUCOGRAMA COMPLETA

Investigatii

Postata de cristina711121949 cu 10 ani in urma.

Am facut analizele generale cere se dau o data pe an de la medicul de familie copilului meu (fetita de 9 ani)si azi am luat rezultatele.Ceea ce m-a surprins in mod alarmant,sunt unele valori si anume:
limfocite 2.13(2.30-14.4)
%limfocite 29.10(46-76)
%granulocite 63,10(20-45)
hematocrit 41.77(30-40)
c.med.de hb.eritr. 30.70 (31-35)
fibrinogen 5.40(2-4)
Va rog frumos, doresc o explicatie, de ce au iesit ba marite ba scazute unele analize.Va multumesc si astept un raspuns avizat.

Adauga raspuns

Raspunsuri (1)

SfatulMedicului

acum 7 luni

Buna ziua,

Inteleg preocuparea dumneavoastra. Din rezultatele prezentate, se evidentiaza ca fetita dumneavoastra prezinta o usoara modificare a numarului de limfocite, un procent crescut de granulocite, hematocrit usor marit si un nivel crescut al fibrinogenului.

Limfocitele sunt celule albe din sange, care joaca un rol crucial in apararea organismului impotriva infectiilor. O valoare scazuta a limfocitelor poate indica o infectie virala recenta, stres, sau anumite afectiuni imunologice. In cazul fetitei dumneavoastra, valoarea este usor sub limita normala, dar acest lucru poate fi explicat si datorita unei variatii normale sau a unei infectii usoare.

Granulocitele sunt, de asemenea, celule albe din sange care ajuta organismul sa lupte impotriva infectiilor. Un procent crescut de granulocite poate sugera o reactie la o inflamatie sau infectie.

Hematocritul reprezinta procentul de volum al sangelui ocupat de celulele rosii sau eritrocite. O valoare putin crescuta poate fi un semn al deshidratarii sau poate aparea in anumite boli ale sangelui sau pulmonare.

Valorile crescute ale fibrinogenului pot indica o inflamatie in organism, o infectie recenta, leziuni sau boli specifice precum cancerul.

In concluzie, rezultatele date pot sugera ca organismul fetitei dumneavoastra a reactionat la o inflamatie sau infectie recenta. Este important de subliniat ca aceste rezultate nu sunt suficiente pentru a stabili un diagnostic, ci mai degraba sugereaza necesitatea unei evaluari suplimentare de catre medic.

Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului.

Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia specifica si sa urmati recomandarile acestuia: https://www.clickmed.ro/medic/pediatrie

Articole de interes:
https://sfatulmedicului.ro/Diverse/infectiile-bacteriene-vs-infectiile-virale_13089
https://sfatulmedicului.ro/Educatie-pentru-sanatate/virozele-respiratorii-si-gripa-cum-ne-protejam_18315
https://sfatulmedicului.ro/Suplimente-nutritive/imunitatea-la-copii_12375

Daca doriti sa obtineti o interpretare orientativa a acestor rezultate, accesati sctiunea de Interpretare analize: https://sfatulmedicului.ro/interpretor-analize

Raspunde
 
0
 
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Metoda de investigare prin videocapsula endoscopica Investigatii ale functiei pulmonare 6 investigatii pentru orice bolnav de diabet Investigatii cardiologice de rutina Investigatii precise - RMN si CT - diferente, cand si de ce se fac?

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua