Virozele respiratorii si gripa: cum ne protejam

Actualizat: 31 Martie 2020
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Infectiile respiratorii afecteaza cel mai frecvent caile aeriene superioare: nasul, sinusurile, faringele si laringele; in acest caz marea majoritate sunt de natura virala.Virozele respiratorii sunt cele mai frecvente afectiuni respiratorii ale copiilor.

Virozele respiratorii sunt cauzate de numeroase tipuri si subtipuri virale, a caror aparitie este favorizata de frig, umezeala, schimbari bruste de presiune si temperatura, ceata, vant si aglomeratia din spatiile inchise. La o singura persoana pot fi intalnite 4-5 episoade de infectii respiratorii pe an.

Persoanele diagnosticate cu boli cronice de tipul celor respiratorii, cardiace, oncologice, renale sau diabet, suporta mai greu aceste conditii. Fiind vorba mai ales de persoane in varsta si cu boli cronice imunitatea acestora este mult afectata.

Tot acest cumul de factori de risc duce la frecventa crescuta a virozelor respiratorii, mai ales pentru categoria persoanelor in varsta si cu boli cronice asociate. Cand vorbim despre viroze, antibioticele nu trebuie administrate deoarece acestea nu actioneaza asupra virusurilor.

Virozele respiratorii si gripa, beneficiaza de terapie naturala eficienta, lipsita de efecte adverse. Biosept capsule este alternativa naturala cu eficienta dovedita in combaterea virozelor respiratorii. Persoanele active, varstnicii si copii cu varsta peste 6 ani, pot apela la un remediu 100% natural de prima intentie cu actiune antivirala, BIOSEPT capsule.

Remediul natural asociaza plante medicinale care actioneaza sinergic crescand efectul antiviral (frunze de maslin, lichen de piatra, muguri de plop, scoarta de salcie si cuisoare) necesare pentru tratarea virozelor respiratorii.

Administrat de la primele semne de viroza respiratorie, amelioreaza simptomatologia si persoana isi poate continua activitatea zilnica neintrerupta. Respectand modul de administrare in 3 zile se amelioreaza simptomatologia, si in 5-7 zile se remite complet tabloul clinic de viroza. Biosept capsule nu provoaca reactii adverse sau leziuni gastrice chiar si in cazul administrarii repetate.

Frunzele de maslin prin principiile bioactive coninute actioneaza pe virusurile cauzatoare de infecii respiratorii, cum sunt: virusul respirator sinciial, rhinovirus, influenza, coxsackie virus si virusul para-influenza de tip 3.

Cercetatorii sugereaza ca principiile active din frunzele de maslin interacioneaza cu proteinele din particulele virale si inhiba replicarea virusurilor care produc raceala, gripa si infecii respiratorii. De asemenea, stimuleaza fagocitoza, crescand raspunsul imun al organismului la infeciile virale.

Compozitie:
-frunze de maslin
-lichen de piatra
-muguri de plop
-extract uscat de scoarta de salcie
-cuisoare (Caryophylli flos).

Frunzele de maslin, lichenul de piatra, mugurii de plop, scoarta de salcie si cuisoarele din compozitia Biosept capsule sunt plante cu proprietati antivirale, demonstrate stiintific.

Frunzele de maslin contin substante active care au capacitatea de a penetra direct celulele infectate si de a opri replicarea virala, stimuland in acelasi timp imunitatea.

Scoarta de salcie si mugurii de plop au efect antiinflamator puternic, antifebril, sudorific si antialgic. Lichenul de piatra este antiinflamator si antiviral. Cuisoarele au actiune antivirala si antiinflamatorie datorita eugenolului din compozitie.

Mod de administrare:
Copii 6-12 ani: se recomanda in primele 3 zile de la debut cate 1 capsula de 3 ori pe zi, apoi se continua cu 1 capsula de 2 ori pe zi, cu minim 30 de minute inainte de masa.
Copii peste 12 ani si aduli: se recomanda administrarea in primele 3 zile de la debut cate 2 capsule de 3 ori pe zi, apoi se continua cu 1 capsula de 3 ori pe zi, cu minim 30 de minute inainte de masa.

Cat dureaza tratamentul:
Durata unei cure este de 7 zile. La nevoie cura se poate continua inca 10 zile cu 1 capsula de 3 ori pe zi.

Recomandari:
- infectii acute de cai respiratorii superioare de tip viral (viroze respiratorii, gripa)

Contraindicatii:
Nu se recomanda copiilor sub 6 ani (efectele asupra copiilor mici sunt insuficient studiate), in perioada de sarcina si alaptare si in caz de hipersensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.

1. Copii peste 6 ani

Compozitia 100% naturala, din plante medicinale precum frunze de maslin, lichen de piatra, muguri de plop, scoarta de salcie, cuisoare, recomanda Biosept capsule in infectii respiratorii de tip viral insotite de: rinoree, cefalee, dureri in gat, febra. Reducerea intentisitatii simptomelor este prezenta inca de la primele administrari.

Actiunea antivirala impiedica dezvoltarea virusurilor inhiband replicarea lor.

Se recomanda in primele 3 zile de la debut cate 1 capsula de 3 ori pe zi, apoi se continua cu 1 capsula de 2 ori pe zi, cu minim 30 de minute inainte de masa.Pentru copiii care nu agreeaza inghitirea capsulei, se poate goli continutul acesteia cu o lingurita de miere, se omogenizeaza si se administreaza ca atare.

3. Varsta a treia

Se recomanda administrarea Biosept capsule 3 x 2 capsule/zi ca doza de atac timp de 3 zile, apoi 3x1 capsule/zi timp de 4 zile. Cura se poate repeta pana la remiterea completa a simptomatologiei.

De-a lungul celor 10 ani de cand exista, Biosept capsule si-a demonstrat eficienta in peste 92% din cazurile monitorizate. Acest lucru a fost posibil pentru ca are o compozitie complexa din cele mai eficiente plante cu actiune anvirala.

Actiunea sinergica a plantelor din compozitie a evideniat la evaluarea eficientei disparitia simptomatologiei clinice: stare generala alterata, febra moderata, cefalee, curbatura, rinoree apoasa/nas infundat, disfagie, disfonie, tuse seaca.

Este bine tolerat, nu provoaca reactii adverse sau efecte secundare, leziuni gastrice chiar si in cazul administrarilor repetate.

Opiniile exprimate in acest material apartin partenerului nostru. Aceste opinii pot sa nu reprezinte pozitia SfatulMedicului.ro si nici sugestie de achizitie. Va sfatuim ca pentru orice problema medicala, sa consultati intotdeauna un medic, inainte de a incepe sau a schimba un plan de tratament.


Citeste si despre:

Cum sa-ti pastrezi sanatatea pe timp de iarna Intarirea sistemului imunitar la inceputul toamnei Pregateste-ti organismul pentru anotimpul racoros Secretele celor care nu se imbolnavesc niciodata Vitamina C in viroza respiratorie Ce afectiuni pot fi detectate cu ajutorul unui RMN cerebral Diferenta dintre viroza, gripa si bronsita la copil Viroza intestinala: cum o putem combate? Alergia la ambrozie, confundata cu viroza. Ce trebuie neaparat sa stii Trecerea la dieta de toamna Boli frecvente ale copiilor la inceputul scolii