Postata de Ionela cu 6 luni in urma.
Buna ziua, de 3 ani am ganglionii latero cervicali și supraclaviculari inflamați. Am fost la pneumolog mi-a recomandat sa fac un CT in acea zona, l-am făcut și mi s-a spus ca e totul bine neavând adenopatii mai mari de 10mm. Am mers la 2 medicii Orl, la fel mi-au spus ca nu pare ceva grav, dar nu au stiut sa mi zică cauza inflamării. Am făcut și un eco de părți moi, acolo mi-a spus la fel, par reactivi și sa nu mi fac griji, deși la eco mi s-a spus ca am ganglioni de maxim 3 cm, am întrebat dacă e cazu de biopsie și a zis ca nu, decolare par reactivi, iar cel supraclavicular este macrocarficiat și a spus sa nu mi fac griji in privința lui. Deși toți medicii mi-au spus sa las lucrurile asa gândurile nu mi-au dat pace. Am mers la un medic hematolog, mi-a dat foarte multe analize de făcut, le am făcut, toate au iesit bune. Mi-a spus ca pentru liniștea mea pot merge sa fac o biopsie. Îmi este extrem de frica de biopsie. Dacă ați trecut prin ce trec eu și îmi puteți da un sfâr, M-ar ajuta tare mult. Mulțumesc!
Adauga raspunsacum 6 luni
Buna ziua,
Inflamarea ganglionilor limfatici poate fi cauzata de o varietate de conditii, incluzand infectii, boli autoimune sau chiar cancer. Cu toate acestea, daca ati fost la mai multi medici si acestia nu au gasit nimic anormal, este posibil ca inflamarea ganglionilor limfatici sa fie doar o reactie normala la o infectie sau la o alta conditie minora. Inflamarea ganglionilor poate dura mai mult timp in unele cazuri, iar acest lucru nu este neaparat un semn al unei probleme grave de sanatate.
Este incurajator faptul ca medicii v-au spus ca nu ar trebui sa va faceti griji. Cu toate acestea, sunt de inteles temerile si nelinistile dvs.
Daca sunteti dispusa sa va asumati riscul unei biopsii si daca medicul considera ca aceasta este o optiune sigura si rezonabila, ar putea fi un pas inainte pentru a avea un diagnostic precis. O biopsie poate oferi un raspuns definitiv cu privire la natura ganglionilor inflamati, insa nu ezitati sa solicitati informatii atat despre beneficii, cat si despre riscurile impuse de procedura.
Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului.
Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia specifica si sa urmati recomandarile acestuia: https://www.clickmed.ro/medic/endocrinologie
Articole de interes:
sfatulmedicului.ro/Afectiunile-tiroidei/ganglioni-cervicali-inflamati-cand-si-de-ce-apar_20522
sfatulmedicului.ro/Ghid-de-Anatomie/sistemul-limfatic_9856
Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare
sau adauga o intrebare noua
Adauga o intrebare noua