postul si diabetul

Diabetul zaharat

Postata de DDANIELS cu 9 ani in urma.

Buna,am mai scris pe forum referitor la glicemiile mari si uneori fluctuatiile mari dintre glicemii.Poate fi vorba de o problema psihologica dar nu-mi permit un psihoterapeut in momentul de fata.Am tinut tot postul sa vad ce se intampla si rezultatele au fost uimitoare,am mancat mai mult,chiar si dulce cu zahar si glicemia s-a mentinut aproape tot timpul sub 100.Dupa ce s-a terminat postul si am inceput sa mananc carne glicemiile au crescut la 2 ore dupa masa la 201.Ce se intampla?

Adauga raspuns

Raspunsuri (1)

SfatulMedicului

acum o luna

Buna ziua,

Postul poate influenta de fapt nivelul de zahar din sange intr-un mod pozitiv, datorita restrictiilor alimentare. Alimentele pe care le consumati in timpul postului, cum ar fi fructele, legumele si cerealele integrale, sunt bogate in fibre si favorizeaza reglarea glicemiei. De asemenea, cand postiti, corpul dvs. probabil isi optimizeaza capacitatea de a gestiona zaharul din sange, corelandu-se cu dieta saraca in grasimi si proteine animale.

Consumul de carne poate majora nivelul de zahar din sange, din cauza lipidelor saturate prezente in acest tip de aliment. Aceste grasimi pot creste rezistenta la insulina, ceea ce duce la cresterea glicemiei. De asemenea, activitatea fizica poate influenta modul in care organismul dvs. utilizeaza insulina.

Cu toate acestea, este important sa retineti ca toate aceste informatii sunt generale si ca fiecare persoana reactioneaza diferit la anumite alimente sau diete. De aceea, este bine sa va monitorizati cu regularitate nivelul de zahar din sange si sa discutati cu medicul despre orice schimbari semnificative pe care le observati.

In plus, poate fi foarte util sa discutati cu un dietetician sau cu un nutritionist, care poate sa va ajute sa intelegeti mai bine cum diferitele alimente influenteaza glicemia. Atunci cand vine vorba despre diabet, nu exista o solutie unica pentru toate persoanele. Ceea ce functioneaza pentru o persoana, ar putea sa nu functioneze pentru alta.

Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului.

Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia specifica si sa urmati recomandarile acestuia: https://www.clickmed.ro/medic/nutritie

Articole de interes:
sfatulmedicului.ro/Diete/ce-este-postul-intermitent-si-cum-functioneaza_20246
sfatulmedicului.ro/Diverse/restrictie-alimentara-si-post-intermitent-avantaje-si-dezavantaje_19291
sfatulmedicului.ro/Educatie-pentru-sanatate/postul-negru-beneficii-pentru-sanatate_9620

Raspunde
 
0
 
Advertisement
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Afectiuni cutanate in diabetul zaharat Ingrijirea copiilor diagnosticati cu diabet zaharat Programul national de diabet zaharat Teste de laborator utile in monitorizarea diabetului zaharat Masurarea carbohidratilor la femeile cu diabet zaharat gestational

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua
Cere sfatul medicului ×