Postata de Nicoleta S cu 3 saptamani in urma.
Am 24 de ani si recent am descoperit ca am un chist la ovarul stang de aproximativ 4 cm (38-42mm) si mi s-a zis ca ovarul a devenit lenes. mi s-a recomandat Duphaston, Tinctura de zmeur si Carpicorn supozitoare pentru 3 luni dar din cauza ca aveam reactii adverse ( senzatie de greata, diaree, dureri de cap, dureri in zona abdomenului, in zona ovarului cu chist) le-am intrerupt. Este posibil sa fie din cauza tratamentului ?Momentan menstruatia mi s-a dereglat si este foarte scurta 2-3 zile maxim . Este posibil ca , cauza aparitia chistului sa fie intretinerea de relatii intime fara ca partenerul sa ejaculeze in vagin pentru o perioada lunga de timp (aproximativ 7 ani)?
Ce as putea sa fac in aceasta privinta fara sa recurg la tratament pe baza de anticonceptionale?
acum 3 saptamani
Buna ziua,
Tratamentul pentru un chist ovarian depinde de mai multi factori, inclusiv dimensiunea chistului, simptomele si daca o femeie doreste sau nu sa ramana fertila. Daca un chist este mic si nu trebuie facut nimic, medicul poate recomanda monitorizarea lui prin efectuarea de analize de sange.
Chisturile ovariene pot cauza semne si simptome precum dureri abdominale, greata sau probleme menstruale si acestea pot fi agravate de medicamentul recomandat pentru tratament, cum ar fi Duphastonul. Daca aveti efecte secundare severe, ar trebui sa discutati cu medicul dvs. despre alternative.
Desi nu exista nicio dovada ca retinerea ejacularii partnerului poate cauza chisturi ovariene, exista studii care sugereaza ca practicile sexuale pot influenta riscul de a dezvolta boli ovariene benigne. Ar trebui sa discutati cu medicul dvs. despre orice preocupari legate de sexualitate.
Un stil de viata sanatos, o dieta echilibrata si o rutina de exercitii pot ajuta la gestiunea simptomelor si la prevenirea formarii de chisturi ovariene. In cazuri severe sau daca chistul nu dispare dupa cateva luni, medicul ar putea recomanda o interventie chirurgicala pentru a inlatura chistul.
Este important sa mentineti o comunicare deschisa cu medicul dumneavoastra despre orice simptome sau ingrijorari pe care le aveti.
Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului.
Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia specifica si sa urmati recomandarile acestuia: https://www.clickmed.ro/medic/ginecologie
Articole de interes:
sfatulmedicului.ro/Chisturi-ovariene/lucruri-pe-care-trebuie-sa-le-stie-orice-femeie-despre-chisturile-ovarie_15542
sfatulmedicului.ro/Chisturi-ovariene/pot-chisturile-ovariene-sa-devina-canceroasei_17087
sfatulmedicului.ro/Chisturi-ovariene/pot-chisturile-ovariene-sa-devina-canceroasei_17087
Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare
sau adauga o intrebare noua
Adauga o intrebare noua