Anticonceptionale sigure?

Contraceptie

Postata de Utilizator11699083198 cu 5 luni in urma.

Am născut prin cezariana nu mai alaptez și as vrea sa știu ce anticonceptionale foarte sigure as putea sa iau am 27 de ani mulțumesc

Adauga raspuns

Raspunsuri (1)

SfatulMedicului

acum 5 luni

Buna ziua,

Exista mai multe tipuri de anticonceptionale care sunt considerate sigure si eficiente in prevenirea sarcinii. Inainte de a incepe orice forma de contraceptie, este important sa discutati cu medicul dumneavoastra pentru a determina cea mai potrivita optiune pentru dumneavoastra, deoarece fiecare persoana este diferita.

Iata cateva optiuni de anticonceptionale sigure pe care le puteti discuta cu medicul dumneavoastra:

1. Pilulele contraceptive: Acestea sunt luate zilnic si contin hormoni sintetici care impiedica ovulatia. Exista doua tipuri principale de pilule contraceptive - combinate (continand estrogen si progesteron) si doar cu progesteron. Acestea au o rata mare de eficienta, dar necesita luarea regulata a pastilelor in acelasi timp in fiecare zi.

2. Dispozitive intrauterine (DIU): Acestea sunt inserate de catre medic in uter si pot fi hormonal sau ne-hormonal. DIU-ul hormonal elibereaza lent progesteron pentru a preveni ovulatia si reducerea fluxului menstrual. DIU-ul ne-hormonal utilizeaza cupru pentru a crea un mediu ostil pentru spermatozoizi. Acestea sunt optiuni sigure, cu o eficienta de peste 99%.

3. Implant anticonceptional: Acestea sunt dispozitive subtiri din plastic implantate sub piele, care elibereaza treptat progesteron. Acestea functioneaza prin prevenirea ovulatiei si ingreunarea deplasarii spermei. Nu necesita administrare zilnica si ofera o protectie de pana la 99%.

4. Injectiile contraceptive: Acestea constau in administrarea unei injectii de progesteron la fiecare 3 luni pentru a preveni ovulatia.

Va recomandam sa va programati la medic: https://www.clickmed.ro/medic/ginecologie

Articol de interes: https://sfatulmedicului.ro/Sarcina--nasterea-si-lauzia/anticonceptionalele-risc-vs-beneficii_19063

Raspunde
 
0
 
Advertisement
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Indicatia tratamentului cu pilula contraceptiva Fruntasi la avorturi, codasi la contraceptie 10 mituri despre contraceptie Contraceptie - diafragma si calota cervicala Contraceptivele hormonale si cancerul - mit si realitate

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua
Cere sfatul medicului ×