Vad inima cum imi bate !

Anxietate

Postata de ionutionut cu 10 ani in urma.

Buna ziua , de o luna de zile am o problema cu inima .. am palpitati non-stop .. am fost la medic si mia zis ca am tehardie .. am fost la urgente am fackut ekg si miau zis ca nam nimka !Au dat ca diagnostic thehardie sinusala si atac de panica mior dat tratament de palpiati .. akum am palpiatile normale doar ca imi vad cum imi bate inima in piept si simt pulsul in stomac imi vibreaza tot stomacul....Si sunt foarte agitat ma gand intruna sa nu fiu bolnav de ceva grav :( Vreau sa stiu si eu ? e de bine e de rau ? :-s.Multumesc

Adauga raspuns

Raspunsuri (15)

FreeStyle11

acum 10 ani

Grija asta permanenta iti face RAU!Fi mai relaxat ca totul e pe fond nervos.Daca analizele ti-au aratat ca n-ai nimic atunci e evident pt ca ce prezinti tu sunt niste simptome pe fond nervos.Dar pt linistea ta te sfatuiesc sa mai faci analize, poate este o problema de tensiune, cine stie...?
Dar sunt sigur ca nu ai nimic si trebuie doar sa te linistesti.Stai si fa ceva placut care te relaxeaza si o sa vezi ca dispar acele simptome :)
Mult noroc!

Raspunde
 
0
 
Advertisement
Fibonacci

acum 10 ani

Acelasi lucru mi s-a spus si mie timp de 30 de ani, ca nu am nimic, ca sunt atacuri de panica, sa bag magneziu si sa nu ma mai sperii. Aveam palpitatii si tahicardie (puls 180 bpm) de la varsta de 14 ani (acum am 43). Toti doctorii se uitau ciudat la mine cand ajungeam la ei, ziceau sa ma linistesc, ca nu am nimic, sa nu ma mai stresez. De-abia acum o jumatate de an s-a gasit un medic sa ma certe, nu a inteles cum am putut sa stau pana acum in halul asta. M-a trimis imediat la Bucuresti, sa fac ablatie, ca aveam o mare problema cu conducerea impulsului electric de la atriu catre ventricul. Daca mai stateam putin, nu mai ieseam din crizele de tahicardie. Ultima criza inainte de ablatie m-a tinut 18 ore, cu puls de 160-180 bpm. Deci, cand va duceti la un medic cu o problema la inima si va spune ca nu aveti nimic, mergeti la alt medic si apoi la altul, pana va spune unul ca aveti ceva. Nu se poate sa nu fie nimic, cand tu ai acele senzatii. Citeste pe net despre ablatie. Eu am facut-o in decembrie si acum ma simt foarte bine. Poate ca la tine nu este cazul de ablatie dar, oricum, mai sapa pana afli diagnosticul corect. Bafta!

Raspunde
 
0
 
A.della

acum 10 ani

Eu sincera ma gandesc la o distonie neurovegetativa.majoritatea persoanelor acuza astfel de simptome si ajung la camera de garda cu atacuri de panica si cu celebra cadere de calciu,care evident nu este o cauza ci un efect al hiperventilatiei.Problema in general o reprezinta unghiul patologic din care dumenavoastra priviti problemele si vesinica preocupare asupra starii de sanatate.Este o forma de nevroza in care corpul devine hiperexcitabil la stimuli,centrati-va preocuparea asupra unui lucru care va face placere si totodata va capteaza interesul indeajuns de tare incat pentru o scurta perioada veti observa ca simptomele s-au ameliorat ba chiar activitatea a dus la abolirea acestora,de ce?pentru ca suferinta nu este de netura organica ci de natura psihica.Culmea,daca ati observat persoanele care au o stare generala p***a si un disconfort fizic total,dar analizele daca imi permiteti se ''impotrivesc'' si rezultatele sunt negative,pacientii solicita ajutor medical si construiesc un adevarat templu al tragediei,negand sau refuzand necesitatea unui consult psihiatric printre acea multitudine de analize si proceduri toate fara a avea un diagnostic concret si toate fiind de-a dreptul nemultumitoare,bineinteles medicul respectiv lasand impresia ca este incompetent,dar un banal consult psihiatric poate salva situatia.Terapia medicamentoasa cu antidepresive si anxiolitice + psihoterapia si suplimentele alimentare au un rezultat incredibil,nu inteleg aceasta incapatanare a romanului de a da vina pe tot ce este posibil si de a-si nega suferinta psihica convertita in suferinta fizica.Mergeti la un psihiatru,sincera ma gandesc la distonia neurovegetativa ,la tulburarea somatoforma.Numai bine!

Raspunde
 
0
 
denisadana

acum 10 ani

Buna!
Nu putem sa ne dam cu parerea asa..o fi una ,o fi alta??Adevarul este ca semana a distonie neurovegetativa (atac de panica) mai pe romaneste mai ales ca ai si senzatiile acelea in stomac Mergi si la un psiholog bun (exclus psihiatru .te va indopa cu medicamente si cam atata) .Psihologul iti va explica despre ce este vorba (daca este competent si nu are ceva cu trecutul tau ) si iti va da si o schema de tratament (incerca sa eviti calmantele)..Cam asta este ,,iti urez multa sanatate

Raspunde
 
0
 
A.della

acum 10 ani

In primul rand psihologul nu recomanda medicamente,majoritatea persoanelor fac o confuzie majora intre psihiatru si psiholog,iar cand am spus terapie medicamentoasa m-am referit strict la anxiolitice,ce inseamna exact?eviatarea atacurilor de panica,a anxietatii,anxioliticele nu sunt echivalente cu sedarea,deci o doza optima + psihoterpaie=minuni.Distonia neurovegetativa mai pe romaneste inseamna si celebra cadere de calciu sau spasmofilie,sau daca imi permiteti,intr-o forma mai delicata poate sa ascunda si o tulburare de conversie.

Raspunde
 
0
 
denisadana

acum 10 ani

Buna A. dela
Nu am facut confuzie..nu ma refeream la anxiolitice sau isrs ci la medicatie de tipul vitamine,minarale etc pe care ti le poate prescrie si un psiholog.Cat despre distonia neurovegetativa pot cita "Distonia neurovegetativă este o formă de nevroză manifestată printr-o multitudine de simptome aparent fără nici o legătură unele cu altele: palpitaţii, lipsă de aer, dureri sau înţepături în dreptul inimii şi toracelui, senzaţia de nod în gât, dureri abdominale, greaţă, cefalee, ameţeală, senzaţie de teamă, tremurături sau contracturi musculare, nervozitate, oboseală, furnicături ori arsuri la nivelul braţelor, degetelor, buzelor sau feţei, frisoane alternând cu senzaţia de căldură, senzaţia de leşin iminent mergând chiar până la leşin efectiv etc. Situaţia conduce pacientul la consulturi medicale repetate la specialităţi diferite (deseori la cardiologie, din cauza palpitaţiilor sau a durerilor de piept) ......etc "Nevroza" conform dsm 4 ..,,Potrivit concepțiilor contemporane, se determină ca o boală, condiționată de situația conflictuală psihogenă acută sau cronică extraordinară în urma tulburării interrelațiilor umane, ce se manifestă cu precădere prin dereglarea funcțiilor sistemelor emotiv, vegetativ și endocrin."..Cat despre anxiolitice exista o carte a unui colectiv de medici psihiatrii in care se spune ca asa ceva.."Nu s-a observat nici o modificare intre comportamentul celor tratati cu benzodiazepine si celor care au fost tratati cu placebo''....ba mai mult se spune ceva de genul ''tratamentul cu anxiolitice pe termen lung este contraidicat din cauza cazurilor frecvente de dependenta"si asta se stie din anul 1987 sau asa ceva...Multa sanatate,
Emi

Raspunde
 
0
 
A.della

acum 10 ani

Cred ca vorbim de stari pseudosincopate si precizam :sunt declansate PSIHOGEN.In mod inconstient subiectul alege simptomul dureros pentru beneficiul primar si secundar,vorbim de lipsa substratului organic,analize care infirma un diagnostic concret si un tablou clinic atipic si polimorf.Corect,NEVROZA,totul apare strict pe un fond de tulburare de comportament +conflict psihic inconstient convertit in simptom fizic.

Raspunde
 
0
 
denisadana

acum 10 ani

Ok...asa este ..dar nu in toate cazurile .Mai exista si simptom post tramatic ...care nu este ce ai descris tu ..Deci tratament exista trebuie sa gasiti doar cel competent sa il aplice,Eu l-am gasit deci ..puteti sa gasiti si voi .
Toate bune
Emi

Raspunde
 
0
 
A.della

acum 10 ani

Te referi strict la stresul intolerabil si factorul psihotraumatizant?deci simptomul post traumatic eu sincera asta am descris mai sus,in comentariul anterior si de obicei asta sta la baza dezvoltarii unei patologii de natura psihica:trauma.Conflictul inconstient este generat bineinteles de anumiti factori,altfel n-ar exista,printre acestia se numara si cel precizat de tine,sper ca am inteles corect,in caz contar,fii te rog mai explicita.Da,rezolvare exista in orice situatie si esential este sa incerce psihoterapia,gandirea pozitiva are efect si asupra sanatatii.

Raspunde
 
0
 
denisadana

acum 10 ani

Da gandirea pozitiva are efect si asupra sanatatii..dar e f.f.f.f.f.f greu sa gandesti pozitiv cand iti este rau ..De aceea ai nevoie de ajutor si, de obicei ajutorul nu vine de la anxiolitice
Toate bune
Emi

Raspunde
 
0
 
A.della

acum 10 ani

Of,Of bag eu de seama,dar la capitolul asta privesti fix din perspectiva persoanei care a trecut printr-o experienta similara si vrea sa impartaseasca trairile si reusita ei cu ceilalti,insa omiti faptul ca fiecare individ este unic si are o experienta la randul sau unica,deci ceea ce se aplica in cazul tau nu da rezultate fantastice in cazul celuilalt,oricum sper sa ma insel eu prin aceste presupuneri.Efectul anxioliticelor a fost indelung studiat si in cazul nevrozelor acestea au efect adaugandu-se psihoterapia,schimbarea regimului de viata.Te simti rau in conditiile in care nevroza isi cam face ''de cap'' ,iar tu cauti solutii miraculoase pe internet,in fata unui monitor.

Raspunde
 
0
 
denisadana

acum 10 ani

Draga A Della,
Nu mai caut solutii ..eu le-am gasit .Nu spun ca e necesar ca toata lumea sa faca ce am facut eu .Doar mi-am expus parerea (e adevarat f personala).Dar ..si exista un dar ..daca ai sa ai curiozitatea sa citesti si pe alte site uri ,.vei vedea ca exista o multime de anxioasi care spun ca anxioliticele nu le- au facut f bine ,,ci din contra. Acest fapt coraborat cu cartea scrisa de colectivul acela de dr psihiatri (prof unuv etc ) trebuie sa iti dea un pic de gandit pt. ca ei spun acolo ceva de genul "Nu s-au observat nici un fel de inbunatatiri in comportamentul celor care au luat anxiolitice in comparatie cu cei care au luat placebo) ,cat despre psihoterapie..sunt de acord si subscriu ca este o metoda sigura si mai putin costisitoare (culmea) decat sa iei anxiolitice.
Cu drag
Emi

Raspunde
 
0
 
A.della

acum 10 ani

Inca ma specializez in domeniu,citesc atat articole de pe internet,dar majoritatea au o informatie incompleta si muuult deviata de la realitate,deci prefer evident cartile.Probabil daca o sa citesti celelalte raspunsuri de pe profilul meu o sa observi ca am precizat ca majoritatea persoanelor anxioase sunt sugestibile si raspund la efectul placebo,cat despre efectul anxioliticelor am sa evit sa-ti tin o intreaga teorie,iti spun doar atat:cei care se plang de dependenta de doza administrata sunt aceia care nu au urmat o doza optima.Nu rare sunt cazurile in care efectul placebo,in sine,creaza dependenta,iar un anxios simte imperativ nevoia sa aiba pastiluta de vitamina C cu el sau mai stiu eu ce minuni are el impresia ca ii alunga senzatia de rau,practic alungam efectul,dar cauza ramane si cand vorbim de dependenta ajungem la un alt subiect.Sa nu uitam ca surplusul de anumite vitamine sau minerale in organism pot genera si ele la randul lor diverse disfunctii,deci aici la fel este discutabil.Repet,anxioliticele administrate intr-o doza optima sub strica supraveghere medicala + psihoterapie au efecte garantate,cat timp dorinta de schimbare exista,evident!sper ca m-am facut inteleasa si nu este necesar sa revin cu detalii mai amanuntite de atat.

Raspunde
 
0
 
denisadana

acum 10 ani

Buna,
Am inteles perfect ,,nu e nevoie sa mai subliniezi.Eu sunt anti anxiolitice de toate felurile,culorile sau gusturile(experienta propie f f f negativa cam 8 ani si de...)Prefer sa nu citesc o carte .stiu prin ce am trecut Suntem insa de acord cu psihoterapia.
Muta sanatate,
Emi

Raspunde
 
0
 
Utilizator11562499058

acum 4 ani

Cteo data stau și simt ca nu îmi mai bate inima și pun mina repede la piept și bate foare încet sau mai am cte o data simptome de ma trezesc din somn panicat ca nu mai bate inima ce se întîmplă vreau sa sti va mulțumesc

Raspunde
 
0
 
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Scapa de panica si anxietate Insomnia poate indica probleme de anxietate Top 20 moduri de a rezolva tulburarile de anxietate si stresul Tratament naturist pentru anxietate Anxietatea si atacurile de panica

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua
Cere sfatul medicului ×