Postata de membru336645 cu 6 ani in urma.
buna seara. de un an de zile ma lupt cu extrasistole in ultimul timp am inceput sa nu le mai dau importanta stiind ca toti medicii la care am fost mi-au spus de atacuri de panica , anxietate ,dar vreau sa stiu de ce mereu cand stau in picioare si imi incordez abdomenul incep acele extrasistole , sau cand rad mai in hohote la fel le simt . sa fac analize la stomac? sau are legatura cu altceva?
Adauga raspunsacum 6 ani
Buna seara. Ar trebui sa reluati consultul la un medic cardiolog f f bun, care sa va faca toate investigatiile necesare - proba de efort, holter, echo-doppler transesofagian; nu cautati locurile unde sunteti primit fara sa platiti, sanatatea este cea mai importanta! Starile dvs nu au legatura cu stomacul, dar pentru siguranta puteti, de asemenea, sa contactati un bun gastroenterolog si sa ii cereti sa va faca toate investigatile necesare - tot in privat, desigur. Daca toate rezultatele sunt bune, diagnoticul sigur este acela de atacde panica, iar pentru asta aveti nevoie de un un psihoterapeut specializat in psihoterapie cognitiv-comporrtamentala. Daca doriti sa mai discutam dupa analizele medicale, ma puteti contacta si la adresa de mail stef.budacu@ adresa_web_filtrata
Toate cele bune!
acum 6 ani
analizele care le-am facut au fost ecografia cardio, holter tensiune arteriala, ecografie abdominala , radiografie plamani ,analize sange toate au iesit ok ,ele au fost facute in prima jumatate a anului , am vrut sa fac si acel test de efort dar cardiologul la care am fost mi-a spus ca din cauza anxietatii si a atacurilor de panica nu are rost sa il mai fac
acum 6 ani
De obicei, persoanele anxioase se confrunta mai des cu atacul de panica, deoarece se incarca cu mult stres. A avea o fire anxioasa inseamna a-ti face multe griji, chiar si din lucruri marunte. Cei anxiosi au un fel de gandire caracterizata de tendinta de a exagera in ceea ce priveste periculozitatea unor situatii, factori etc, si de a vedea pericole si acolo unde ele nu exista.
Aceasta gandire se bazeaza pe anumite convingeri disfunctionale cum ar fi:
-trebuie sa fiu tot tot timpul in garda, deoarece lumea e plina de pericole;
-trebuie sa ma ingrijorez pentru a controla totul etc.
In cea ce priveste atacul de panica, persoana care experimenteaza asa ceva, tinde sa interpreteze simptomele ca fiind semne ale unei boli grave. Gandul ca ar putea fi ceva foarte grav produce anumite tipuri de reactii afective, in special teama, frica. In aceast context glandele suprarenale secreta adrenalina. Adrenalina este un hormon care ne pregateste pentru confruntarea cu pericolele reale sau imaginare. Concret, adrenalina produce:
-accelerarea batailor inimii;
-cresterea tonusul muscular;
-greata, diaree sau probleme cu stomacul etc.
O solutie eficienta o reprezinta psihoterapia-cognitiv-comportamentala, deoarece ajuta la identificarea si corectarea convingerilor disfunctionale si educarea si dezvoltarea unui stil de gandire mai obiectiva. De asemenea, iti ofera ocazia sa inveti si sa exersezi tehnici si metode de relaxare, de detensionare neuropsihica si de autocontrol emotional.
Aceasta terapie are o eficienta dovedita stiintific, prin numeroase studii si cercetari, in tratarea problemelor de anxietate si a atacului de panica. Sedintele se pot desfasura in cabinet, dar si online audio-video.
Sanatate si o zi buna!
acum 6 ani
multumesc pentru raspuns , dar din moment ce eu imi pot provoca acele palpitatii (extrasistole , am observat ca mai mult seara le simt daca imi incordez abdomenul)tind sa cred ca nu este vorba de atacuri de panica ,anxietate . eu toata viata am fost asa mai retras , introvertit etc , de ce tocmai la varsta de 31 de ani au aparut aceste palpitatii , eu stiu ca atacurile de panica apar in urma unor socuri, iar eu nu am avut asa ceva , adevarat de cand cu aceste palpitatii ma gandesc la toate bolile posibile ,imi fac in cap scenarii cum ca as avea cutare boala cum ca as muri etc etc dar ceva tre sa le fi pornit
acum 3 ani
Bună ziua! Trec prin aceeași situație. Ați găsit-o rezolvare?
Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare
sau adauga o intrebare noua
Adauga o intrebare noua