DEPRESIE,ANXIETATE ,ATACURI DE PANICA

Anxietate

Postata de gabriela10899046 cu 16 ani in urma.

Constituim un grup suport pt astfel de afectiuni,este virtual pe adresa de mess si este bine venit oricine cu asemenea probleme,am constatat in timp ca un mare ajutor este comunicarea si posibilitatea de a-ti impartasii problemele si altora in suferinta,cine considera util poate sa imi lase in pv intentia si IDul de mess

Adauga raspuns

Raspunsuri (603)

Cristina

acum 12 ani

http://tulburari.blogspot.ro/

Raspunde
 
0
 
Cristina

acum 12 ani

http://tulburari.blogspot.ro/

Raspunde
 
0
 
bercuci

acum 12 ani

Chiar exista remedii naturale care restabilesc echilibrul energetic si emotional si ajuta la introspectia necesara intelegerii individuale a propriei stari interioare care a dus la producerea atacului de panica .Cat despre terapia medicamentoasa de multe ori rezolva una si creeaza mai multe tulburari ulterioare .Si e bine ca prescriptiile sa se faca de catre medici abilitati in psihiatrie desi atacul de panica nu e o boala psihiatrica .

Raspunde
 
0
 

acum 12 ani

Bercuci,pai daca exista,atunci sa nu pastram doar pentru noi secretul,impartaseste-ne ce remedii naturale,exista si sti de ele ca da rezultate?
Am incercat si eu Anxin, de ex. care in combinatie cu un plan de gandire pozitive, s-ar zice ca da,am incercat,dar mi-a creat aceeasi agitatie tipica unui medicament,ca nu ma mai puteam controla,si am renuntat,pentru ca erau deja 3 saptamani tot cu agitatii,si se recomanda 6 satpamani,adica jumate din perioada deja trecuta si eu tot sufeream.
as fi si eu curios de ele,daca se poate sa ne spui.

Raspunde
 
0
 
bercuci

acum 12 ani

Scriu aici de 2 ani despre Florile Bach Iuiu ,care sunt unul dintre cele mai simple terapii ale atacului de panica exceptand putine cazuri .Este o terapie simpla functioneaza ca si cum ai face psihoterapie scot la suprafata emotiile negative si deblocheaza aceste emotii dand posibilitatea de a te elibera de acea frica- angoasa extrema .Sunt niste picaturi care se pun sub limba .Nu au contraindicatii nu interactioneaza cu alte medicamente nu actioneaza la nivel chimic ci energetic .Acum toti stiu ca noi toti suntem alcatuiti si din energie la fel si plantele care sunt organisme vii ,plantele au o energie vibrationala superioara corpului uman cu o octava si in cazul scaderii acestei enegii din cauza emotiilor negative in cazul nostru frica extrema vin sa suplineasca acea lipsa de energie. Tot daca te-ai informat Iuiu stii ca aceste plante se culeg in anumite perioade ale anului momente ale zilei cand potentialul lor energetic este cel mai ridicat si aici ma refer cand intr-adevar culesul e facut de terapeuti care cunoscaceste lucruri nu la remediile de la Plafar culese la norma. Remediile Bach au fost descoperite de catre un medic englez Edward Bach cercetator in virusologie care a mai brevetat si niste vaccinuri homeopate numite nosodi pentru tratarea bolilor gastrointestinale .Cu ele nu se vindeca doar atacul de panica ci si multealte probleme ce tin de sfera emotionalului si aceste emotii negative sunt aproape intotdeauna precursorii imbolnavirii .Cine n-a auzit expresia ,,a murit deinima rea '''' sau ,,il roade la ficat'''' Ce emotii asociem acestor expresii?In primul caz supararea repetatata in al doilea rand invidia .Ce sunt acestea?Emotii ! Cei care doresc sa caute aici peacest subiect ca am pus de mai multe ori info despre ele . De multe ori este necesara asocierea cu un regim de hrana cat mai natural ,alimente serotoninice , detoxifierea rinichiului si a ficatului cu un extract de anghinare si un sport usor chiar si mers pe jos care sa ajute la circulatia sangelui .Crizele se vor rari si vor disparea . Mie imi pare rau ca oamenii sufera si pot fi ajutati si fara sa li se arda creierul cu Prozac sau anxiolitice , cu leacuri din gradina lui Dumnezeu .

Raspunde
 
0
 
denisadana

acum 12 ani

Buna,
Sincer nu cred ca remediile Bach ajuta la tratarea anxietatii. E ilogic ca un med fie el o floare, mineral, etc sa te faca sa iti schimbi gandirea. Cum scoate emotiile la suprafata? Si ce face cu ele o data scoase? Cum iti schimbi perceptia a ceea ce simti sau cum iti rezolvi simptomele Sa ziceam ca ai lipsa de calciu cum rezolva problema terapia Bach?

Raspunde
 
0
 
nadirul existentei

acum 12 ani

Buna dimineata!
Urmaresc acest forum (precum si altele similare) si ma regasesc in aproape toate descriile voastre - ma sufoc, transpir, imi amortesc mainile, muschii, tremur, inima imi bate cu putere si simt junghiuri puternice in piept, imi este foarte cald sau foarte frig, mi-e teama ca lesin, ca nu mai pot vorbi sau nu imi pot aduna gandurile, ca innebunesc sau mai rau, voi avea un atac de cord.
Am simtit toate astea timp de opt ani de zile, in fiecare zi, uneori de mai multe ori pe zi, de o mie de ori pe zi, uneori dimineata, alteori seara, chiar si noaptea, la birou, pe strada la metrou, in parc, la film sau teatru, de ziua mea, la zilele altora si am inceput sa renunt putin cate putin la film ori teatru la mersul cu metroul sau in parc, la prieteni, la job, pana cand mi-am dat seama ca nu prea mai am la ce renunta, ca viata mea devenise un sir nesfarsit de evitari.
Timp de cativa ani am mers, aleatoriu, la toate camerele de garda ale spitalelor de urgenta unde primeam acelasi rasapuns -_analizele sunt bune, nu ati facut preinfarct, atac cerebral sau nu aveti nimic la stomac, plamani, ficat sau rinichi.
Ajunsesem sa cred ca doctorii nu isi fac treaba, sunt slabi pregatiti, ca nu imi pot depista boala de care ,,sigur'''''''' sufar, motiv pentru care mergeam din analize in analize pana cand anxietatea s-a generalizat si evitam tot ca credeam ca imi provoaca atacuri de panica si asta timp de 8 ani de zile.
Am urmat tratament medicamentos recomandat de medici de specialitate (zoloft, cipralex, rivotril, xanax, etc), am baut ceaiuri, am luat capsule de plante, care mi-au ameliorat starea dar aveau si multe efecte adverse iar dupa intreruperea tratamentului simtomele reveneau cu si mai multa forta.
Ar fi multe de povestit si probabil ca in timp voi detaliia starile prin care am trecut (care intre noi fie vorba ne sunt comune intr-o mare propotie) dar vreau sa inchei intr-o nota optimista si sa va spun ca in prezent ma simt foarte bine si ca exista solutii pentru problemele noastre, acesta fiind si motivul care m-a determinat sa scriu pentru prima data pe acest forum, pe care il consider util dar cu limitele lui. Este util pentru ca ne face sa ne dam seama ca nu suntem singuri, ca ne regasim fiecare in descrierile celorlati, ca devenim empatici insa putem cadea in capcana automedicamentatiei (pentru ca am citit ca a fost buna pentru cineva) sau putem urma niste sfaturi care, desi bine intentionate, nu sunt de specialitate si ne pot agrava simptomele. Nu va dau dacat un singur sfat: cereti ajutor, unor persoane avizate, urmati o terapie cognitiv-comportamentala care sa va faca sa intelegeti ce se intampla cu voi, de ce treceti prin toate aceste stari, desi din puct de vedere fiziologic sunteti sanatosi tun.
,, Cea mai mare intelepciune e sa faci din bucuria prezentului obiectivul suprem al vietii caci aceasta este singura realitate, toate celelalte nefiind decat un joc al mintii'''''''' - Schopenhauer

Raspunde
 
0
 
nadirul existentei

acum 12 ani

Buna dimineata si ,,La multi ani!''''
Astazi ,,se sarbatoreste'''' Ziua Mondiala a Sanatatii Mintale!

Peste 350 de milioane de oameni din întreaga lume suferă de depresie, a anunțat Organizația Mondială a Sănătății cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății Mintale, sărbătorită astăzi.

„Nu este o boală a țărilor dezvoltate, este un fenomen global. Este prezent la ambele sexe, la pop**ații bogate, precum și la cele sărace”, a declarat pentru AFP medicul Shekhar Saxena, șeful departamentului pentru sănătate mintală al OMS.

Nicio regiune din lume nu este ferită de această afecțiune, iar aproximativ 5% din pop**ația lumii suferă de depresie în cursul unui an.

Deși depresia afectează ambele sexe, numărul femeilor care suferă de această boală este cu 50% mai mare decât al bărbaților, a explicat Saxena, care a completat că depresia post-natală afectează una din cinci mame.

Potrivit acestuia, depresia nu este o stare trecătoare de melancolie, ci „un sentiment de tristețe continuu”, pe perioade mai lungi de două săptămâni, care influențează performanțele la lucru, la școală sau activitățile casnice. În cazuri grave, depresia poate duce la sinucidere.

Aproximativ un milion de oameni își iau viețile în fiecare an. Peste jumătate dintre ei sufereau de depresie. Saxena a mai explicat că, din cauza sentimentului de vinovăție asociat cu această boală, mai puțin de jumătate dintre persoanele depresive primesc tratamentul de care au nevoie.

Raspunde
 
0
 
nadirul existentei

acum 12 ani

Buna dimineata! Intodeauna exista o parte pozitiva a lucrurilor, depinde de noi sa o vedem.
Creativitatea este de multe ori o parte a unei boli mintale, arată un studiu realizat pe mai mult de un milion de oameni, relatează BBC.

Scriitorii prezintă un risc ridicat de a suferi de anxietate și tulburări bipolare, de schizofrenie, depresie sau de a abuza de diferite substanțe, au descoperit cercetătorii suedezi de la Institutul Karolinska.

Totodată, riscul de a se sinucide este de două ori mai mare printre ei decât în cazul oamenilor obișnuiți. Studiul a mai descoperit că dansatorii și fotografii au și ei șanse mai mari de a suferi de tulburări bipolare.

Simon Kyag, conducătorul echipei de cercetători, a declarat că descoperirile arată că aceste tulburări ar trebui văzute dintr-o nouă perspectivă și că anumite caracteristici ale afecțiunilor ar putea fi benefice sau dezirabile.

De exemplu, interesul intens al unei persoane cu autism pentru ceva anume sau tendințele maniace ale unei persoane cu o tulburare bipolară ar putea oferi concentrarea și determinarea necesare pentru creativitate sau genialitate.

Similar, gândurile dezordonate asociate cu schizofrenia ar putea determina apariția unui element de originalitate care să ducă la crearea unei capodopere.

„Dacă cineva acceptă părerea că anumite fenomene asociate cu boala pacientului sunt benefice, atunci se deschide drumul spre o nouă abordare a tratamentului. În acest caz, doctorul și pacientul trebuie să ajungă la o înțelegere cu privire la ce anume trebuie tratat, și cu ce cost”, a explicat Kyaga.

„În general, în psihiatrie și în medicină a existat tradiția de a vedea boala în alb și negru și dorința de a-l trata pe pacient eliminând tot ceea ce era privit drept morbid”, a mai spus specialistul.

Trăsăturile de personalitate cauzate de tulburările bipolare ar putea fi benefice pentru cei care au profesii creative, însă pe de altă parte este posibil ca persoanele cu aceste afecțiuni să fie mai atrase de profesiile în care își pot folosi abilitățile creative, a declarat Beth Murphy de la Asociația Națională pentru Sănătate Mintală din Marea Britanie.

Raspunde
 
0
 
bercuci

acum 12 ani

Florile Bach exista din anul 1930 Edward Bach fiind medic in practica sa din spitale a inteles ca boala porneste de la anumita atitudine mentala negativa .Multi se blocheaza in acest tip de atitudine ani de zile pana ajung sa creada ca ei sunt intr-un anumit fel . Iar atacul de panica seincadreaza perfect in acest tip de emotii negative este frica la superlativ . Frica in exces nu esteo emotie negativa , este aproape intotdeauna un semnal ca ceva in interior trebuie sa schimbam . Florile ca si animalele si oamenii au anumite trasaturi psihologice, practic asemanator homeopatiei se trateaza emotia negativa cu o floare care are aceste aspecte de personalitate .De exemplu Aspen plopul este un arbore care reprezinta frica fara motive obiective .Frunzele sale tremura mereu tematoare..Nu se face o publicizare de tip comercial a terapiei pentru ca exista o anumita deontologie profesionala a practitionerilor .Eu doar informez ,poate sunt persoane care vor sa incerce acest ajutor iar altii care nu cred sunt liberi sa creada in ceea ce doresc sau sa puna mana pe mouse si sa dea un search scurt pe Google ca sa aiba informatii mai pertinente decat ceea ce scriu eu . O zi de lumina si bine sufletesc sa aveti!

Raspunde
 
0
 
denisadana

acum 12 ani

Inteleg... dar tot nu explici ce faci cu emotia.. cum o trateaza floarea ? Sa presupunem ca cineva este speriat dupa ce a avut multiple accidente de masina.. Cum il face floare pe acel cineva sa isi revina? Cum ii restructureaza gandirea? Cum actioneaza fata de traumatismele psihice? Etc, etc etc? Greu de crezut ca un medicament poate face asa ceva. In cel mai fericit caz il poate seda si cam atata..
Toate bune
Emi

Raspunde
 
0
 
bercuci

acum 12 ani

Pentru situatia respectiva practic florile scot la suprafata emotiile ,trauma suferita prin amintiri, vise ,senzatii si te ajuta sa treci peste ea exact ca in cadrul unei sedinte de psihoterapie doar ca intr-o maniera mai blanda si mai lenta .Star of Bethlehem este floarea care trateaza socurile psihofizice .Nu actioneaza ca medicamentele la nivel chimic ci prin transmitere de energie vibrationala in cazul asta nu este o sedare ci o descarcare de emotiile care ne fac rau . Florile te ajuta sa iesi din acea stare sa ai o energie mai buna si un alt tonus mintal sa vezi lucrurile di alta perspectiva .Nu se folosesc doar in scop terapeutic ci si in dezvoltare personala .

Raspunde
 
0
 
denisadana

acum 12 ani

Ok...am inteles.Este de incercat...In opinia mea de nespecialista prefer psihotarapia...este o abordare personalizata si te ajuta sa treci peste temeri concrete
toate bune
Emi

Raspunde
 
0
 
bercuci

acum 12 ani

Costurile floriterapiei sunt infinit mai mici decat ale psihoterapiei ,multi oameni nu merg la psiholog din cauza asta ,ca abordare este tot una personalizata ,pentru ca poti incepe prin a trata ce se vede la suprafata si mergi in profunzime tratand ceea ce iasa la suprafata .De exemplu tratam agitatia extrema data de atacul de panica si poate iesi la suprafata o trauma uitata de pacient sau poate iesi timiditate ,sau autostima scazuta etcatera .De fiecare data se schimba formula in functie de ce simte pacientul .Plusul pe care il are fata de psihoterapie e ca pe langa faptul ca actioneaza asupra emotiilor aduc un plus de energie .Este de stiut ca in afectiunile de natura psihologica tonusul fizic si mental este scazut iar pacientul se debusoleaza si fiindca se simte diferit si ii este afectata viata de zi cu zi. Numai bine!

Raspunde
 
0
 
Eva Diana87

acum 12 ani

Buna.. si eu sufar de depresie si tulburari de anxietate....as vrea sa vb cu cnv care intelege pot oferi ajutor bazandu-ma pe starea mea si experietele avute si as dori sa vb cu alte persoane care trec prin asta...id-ul meu este ioana0187

Raspunde
 
0
 
maxxx

acum 12 ani

Buna tuturor....am atacuri de panica si-o teama teribila de a ramane singura acasa, de-a iesi singura in oras sau a merge singura la birou, e cumplit sa depind mereu de cineva, ma simt vinovata fata de sotul meu care mi-e alaturi in orice clipa, practic i-am "furat" si lui libertatea si intregii familii. Va rog din suflet spuneti-mi cum sa inlatur teama si frica de singuratate? Am citit ceea ce a postat bercuci si-asi fi interesata sa aflu mai multe lucruri despre aceste flori si plante ce -mi pot aduce linistea. ID-ul meu este dana_petre2002. Va rog ajutati-ma !!!!

Raspunde
 
0
 
iuiu

acum 12 ani

Maxxx,iti vad disperarea,si ma vad pe mine in situatia ta,dar nu dispera,se rezolva,important e sa faci ceva in privinta bolii.
Daca ai incredere in bercuci,atunci incearca sfaturile ei,si du lucrurile pana la capat,ca parerea mea,plantele au efect mai latent,deci trebuie sa ai rabdare,dupa asta daca iti permiti,poti incerca si psihoterapie,care te poate ajuta,daca o duci pana la capat,si daca nu,mai exista si varianta mai dureroasa,medicamentoasa,dar si aia da rezultate.ORice faci,crede,si rabdare.succes!

Raspunde
 
0
 
maxxx

acum 12 ani

Rabdare....toti imi spun asta, dar dupa 12 ani de chin mai pot avea rabdare ? Am incercat varianta medicamentoasa si devenisem dependenta de rivotril, acum iau alt tratament psihiatric si de o luna m-am operat de glanda tiroida si....nimic parca nu ma mai poate ajuta. Medicul endocrinoloc mi-a explicat ca starile pe care le am pot fi de la ganglionii tiroidieni si ca 75% din persoanele care au probleme cu glanda se confrunta cu astfel de stari de anxietate si m-a rugat sa am rabdare ca dupa operatie lucrurile se vor schimba. Deci...tot RABDARE, dar organismul meu nu intelege si tot agitat e....imi poti spune tu cum ai reusit sa iti gasesti echilibru in gandire si cum ai depasit problemele? Orice sfat e bine-venit !

Raspunde
 
0
 
bercuci

acum 12 ani

Te-am adaugat in lista mea de yahoo cand doresti putem discuta .

Raspunde
 
0
 
Socrates

acum 12 ani

Problema sunt medicamente chimice ! Acestea nu pot vindeca pe nimeni si nici nu au vindecat vreodata pe cineva. Nici macar nu au fost facute sa vindece ci doar sa fie consumate cat mai mult timp posibil -> dependenta. Degeaba sunt doctorii buni daca nu exista medicamente chimice vindecatoare. Cat timp apelati (numai) la aceste medicamente sa nu va mirati de esecuri.

Raspunde
 
0
 
Pag 24 din 31
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Scapa de panica si anxietate Insomnia poate indica probleme de anxietate Top 20 moduri de a rezolva tulburarile de anxietate si stresul Tratament naturist pentru anxietate Anxietatea si atacurile de panica

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua