Dana?

Anxietate

Postata de MARIA cu 7 luni in urma.

Bună ziua...Ma numesc Maria și am aproape 18 ani...am avut o copilărie "urata" tipic familiei românești...(tata alcoolic și agresiv)...Am avut multe perioade în care ma simțeam prost...dar vara trecuta ceva a fost altfel..era o stare de tristețe dar nu o tristețe normala...era ceva copleșitor și confuz...am reușit sa trec peste oarecum.Dar vara asta a venit din nou acea stare mai rău,am ajuns leguma..nu mai aveam chef de nimic..nu mai aveam grija de mine..nu îmi mai pasa de nimic...aveam gânduri sinucidale..tacâmul complet al unei depresii destul de severa...acum la momentul de fata...sunt cam la fel...nu pot manca,nu am chef de nimic...dar cel mai mult ma macină gandurile obsesive..ca as putea face rau cuiva fără sa ma deranjeze,ba chiar ca mi ar plăcea sa fac asta(repet asta e gândul, nu asta îmi creează placere,ma îngrozește..ma tine într o anxietate continua)...și ma sperie tot...ma sperie ca nu mai simt nimic..îmi vin imaginile în cap dar nu îmi mai provoacă aceasi frica,probabil ca m am obișnuit ca e doar un gând.. dar ceva acolo tot ma macină acea întrebare "dacă?...daca o sa o faci?...daca tu doar te ascunzi de gând dar chiar ai vrea sa o faci?"..și lista continua cu tot felul de întrebări și gânduri haotice....din cauza depresiei oarecum am ajuns sa am depersonalizare...mi se pare totul ciudat..corpul meu...corpul altora...(dar sunt constienta ca asta e în capul meu,ca e o problema la mine nu la cei din jur).Nu ma mai pot conecta emotional fata de familia mea...îi văd ca pe niște străini fără viața...E groaznic totul ...vreau doar sa se termine și sa am viata mea înapoi....ma rupe sa ma uit la sora mea ca la un simplu obiect fără viata...pentru ea vreau sa ma fac bine...Daca mai e cineva în aceasta situație...va rog sa ma ajutați cu catvea sfaturi

Adauga raspuns

Raspunsuri (4)

SfatulMedicului

acum 7 luni

Buna ziua,

Este important sa stii ca nu esti singura si ca exista ajutor disponibil. Iti recomandam sa cauti sprijinul unei persoane de incredere, precum un prieten sau un membru al familiei, cu care sa poti discuta despre ceea ce simti. De asemenea, poti apela la un psihoterapeut sau la un medic specialist pentru a primi sprijin si indrumare adecvate. Ei pot fi de ajutor in intelegerea si depasirea sentimentelor de tristete, depersonalizare si ganduri obsesive. Nu ezita sa ceri ajutor si sa discuti despre simptomele tale. Nu trebuie sa treci prin asta singura si exista oameni care sunt pregatiti sa te sustina.

Va recomandam sa va programati la medic: https://www.clickmed.ro/medic/psihologie

Articol de interes: https://sfatulmedicului.ro/Psihologie-si-psihoterapie/cum-functioneaza-terapia-cognitiv-comportamentalai_18345

Raspunde
 
0
 
Advertisement
Psih. Stefania Budacu

acum 7 luni

Bună Maria, îți recomand psihoterapie, psihoterapie cognitiv comportamentala, si repede! Caută un terapeut cu care să simți că rezonezi, în care să ai încredere!
Toate cele bune!

Raspunde
 
0
 
lucian mark

acum 4 luni

Centrul Social de Psihoterapie TFH incearca aia este 100% gratuit e si online in caz ca nu esti dinn bucuresti.
p.s
daca doresti sa comunicam lucian83.27@ adresa_web_filtrata sau fb Lukyan Rock

Raspunde
 
0
 
Clinica Hope

acum 2 luni

Imi pare foarte rau sa aud ca treci prin aceasta perioada atat de dificila. Este important sa stii ca nu esti singura si ca exista resurse si ajutor disponibile pentru a te sustine in aceasta lupta. Iata cateva sfaturi care ar putea sa te ajute:

Cauta ajutor profesional: Este esential sa consulti un terapeut sau un psihiatru care sa te ajute sa depasesti aceste sentimente de depresie si anxietate. Un specialist in sanatatea mintala te poate ghida si te poate sprijini in aceasta perioada dificila si iti poate oferi instrumentele necesare pentru a face fata gandurilor si sentimentelor tale.

Vorbeste cu cineva: Este important sa nu te izolezi si sa impartasesti ceea ce simti cu persoanele de incredere din viata ta. A vorbi despre ceea ce traiesti poate sa fie un prim pas important catre vindecare. Poti discuta cu un membru al familiei, un prieten apropiat sau chiar cu un profesionist in domeniul sanatatii mintale.

Ai grija de tine: In aceasta perioada, este crucial sa ai grija de tine in moduri mici si blande. Fa activitati care iti aduc bucurie si te relaxeaza, cum ar fi plimbarile in natura, cititul unei carti bune sau ascultatul muzicii preferate. De asemenea, incearca sa ai grija de nevoile tale de baza, cum ar fi alimentatia sanatoasa si odihna adecvata.

Exploreaza tehnici de gestionare a stresului: Invata tehnici de relaxare si de gestionare a stresului care sa te ajute sa faci fata anxietatii si sa iti calmezi mintea. Exercitiile de respiratie profunda, meditatia si yoga pot fi instrumente utile in acest sens.

Fii rabdatoare cu tine insati: Procesul de vindecare poate sa dureze si poate fi plin de suisuri si coborasuri. Fii blanda cu tine insati si aminteste-ti ca este normal sa ai zile mai grele. Important este sa continui sa cauti ajutor si sa iti acorzi timpul si spatiul necesare pentru a te vindeca.

Nu uita ca exista speranta si ca poti sa treci peste aceasta perioada dificila. Ai curajul sa ceri ajutor si sa cauti resursele de care ai nevoie pentru a-ti recapata viata si starea de bine emotionala.

Raspunde
 
0
 
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Scapa de panica si anxietate Insomnia poate indica probleme de anxietate Top 20 moduri de a rezolva tulburarile de anxietate si stresul Tratament naturist pentru anxietate Anxietatea si atacurile de panica

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua
Cere sfatul medicului ×