ce sa fac ?

Anxietate Tulburarea de personalitate evitanta

Postata de IOAN50110585 cu 14 ani in urma.

Buna ziua.
Am si eu o problema pe care nu stiu cum sa o confrunt . Sunt o persoana deschisa la minte si imi plac curiozitatile iesite din comun . Imi place mult psihologia , fapt care m-a determinat sa ma uit si sa ascult tot felul de documentare despre canibalism , si ucigasi in serie . voiam sa inteleg ce i-au determinat pe acei oameni sa aiba acea comportare . Cred ca m-am adancit prea mult in aceste documentare si am inceput si eu sa intru in panica , tot mai des zilnic de 4-5 ori . Mi-e teama sa nu atac si eu pe cineva INCONSTIENT .Acum 5 ani am facut un test complet la psiholog dar nu am primit nici un raspuns , ceea ce ma determina sa cred ca totul era ok . M-am gandit sa ma duc la un psiholog din nou dar cred totusi ca daca elimin aceste curiozitati din cap , va fi posibil sa scap de atacuri de panica .
Nu ma droghez si nu am facut-o niciodata , nu beau , sunt o persoana foarte constiincioasa si fidela , dupa cum imi spune lumea .
Sper sa pot rezolva aceasta problema si as dori sa stiu de la o persoana calificata , ce sansa am sa scap singura de aceste atacuri .

Adauga raspuns

Raspunsuri (28)

Iuli

acum 14 ani

Ma amuza un pic ce spui, fara suparare. Ai vazut tu multe documentare, dar o chestie importanta nu ai prins-o. Oamenii care fac asa ceva NU isi dau seama ca sunt anormali! Ei cred ca e fac e ok. Nu au nici un stres, nu au remuscari, nu le pare rau! Lor li se pare ca ei sunt normali si ceilalti sunt anormali.
Atata timp cat tie iti e frica ca vei face ceva rau, e clar ca esti CONSTIENT ca asa ceva ar fi rau. Asta arata ca NU esti bolnav psihic si nu risti sa comiti un astfel de act. Bolnavii psihic grav (schizofrenici in general, cei care omoara oameni, ii mananca etc) se cred normali, inca o data iti spun.
Stiu prin ce treci, am avut si eu sentimentul acela. Este clasica stare de anxietate baza pe "daca fac o boala psihica"? Nu esti nici primul, nici ultimul, nici singurul care dezvolta asa ceva.
Eu cred ca poti trece singur peste aceasta teama nefondata (pe care multi o avem de fapt din cand in cand) spunandu-ti ca atata timp cat aceste manifestari ti se par abominabile, esti un om sanatos mintal. Ocupa-ti timpul cu lucruri placute, muzica vesela, comedii, nu te mai uita la horror-uri, documentare de groaza etc, sau daca o faci fa-o RAR si in timpul zilei, nu seara sau noaptea. In rest, deturneaza-ti atentia de la asta.
Daca nu reusesti cu nici un chip, adreseaza-te unui psihoterapeut care va sti sa iti scoata p***aoarele din cap :)

Raspunde
 
0
 
yma

acum 14 ani

Eu am inteles ca in cauza e o femeie,nu un barbat.Ce te face sa crezi ca ai putea face rau cuiva?Agresivitatea exista in fiecare din noi,totul e sa stim sa ne controlam actiunile,emotiile...Cum bine spunea si Iuli,cauta-ti alte preocupari,nici eu nu cred ca tu chiar ai avea o problema.

Raspunde
 
0
 
Iuli

acum 14 ani

click pe nume -> barbat, 40 de ani. In plus, numele e IOAN. Deci cum sa fie femeie?

Raspunde
 
0
 
IOAN50110585

acum 14 ani

Va multumesc foarte mult pentru atentia si timpul acordat . Aveam nevoie ca cineva sa imi intareasca credul ca sunt ok , dar nu voiam sa ma destainui celor apropiati care ori vor face o tragedie din asta , ori vor rade de mine .
Inca odata va multumesc pentru tot .

Raspunde
 
0
 
sari

acum 14 ani

Eu te sfatuiesc sa mergi la un psiholog si sa iti spuna deschis care este parerea lui.Aceasta curiozitate a ta plus atacuri de panica nu vor trece de la sine, ele sunt undeva in subconstientul tau si vor putea reveni oricand, depinde de imprejurari.O persoana calificata in domeniu iti va rezolva problema definitiv.
Sanatate si cauta sa practici hobby-urile tale preferate, lucru care te va sfatui si psihologul.

Raspunde
 
0
 
yma

acum 14 ani

N-am fost destul de atenta si m-am luat doar dupa ultima fraza in care zicea ceva...''''sa scap SINGURA ...Oricum nu mai are importanta.

Raspunde
 
0
 
Psih. Delia Aldescu

acum 14 ani

Teoria invatarii prin imitatie face parte din teoria învăţării sociale, concept introdus de N. E. Miller şi J. Dollard. Se are în vedere premiza că în societate apare imitaţia, adică o persoană preia gesturile, mişcările unei persoane, comportamentul acesteia, învăţând noi modalităţi de autodefinire. Învăţarea unui comportament prin imitaţie depinde de personalitatea modelului, de prestigiul său, de personalitatea celui care imită şi de interacţiunea dintre cei doi poli. Astfel prin observarea subiectului model se pot observa trei tipuri de comportament: dobândirea unor reacţii noi, reacţii inhibatorii existente se pot diminua sau accentua, reacţiile deja dobândite pot fi consolidate.
O parte din aptitudinile noastre fundamentale au fost invatate prin reproducerea modelelor celorlalti. Daca ne intoarcem cu gandul in trecut sau privim cu atentie in jurul nostru, vom descoperi ca adevaratii experti in reproducerea modelelor sunt bebelusii si copii mici. Si noi am facut asta in acea etapa a vietii insa, pe masura ce am crescut si ne-am adaptat metodelor traditionale de invatare pentru acumularea cunostintelor, am pierdut din vedere aceasta abilitate.
Modelarea este o stare de curiozitate si un proces cheie in Programarea neurolingvistica.
Este dorinta de a-i asculta, privi, respecta pe ceilalti, de a invata de la altii, de ai intelege cum functioneaza si de a gasi propriile resurse interioare de care nu suntem intotdeauna constienti, de a le scoate la suprafata si mai ales de a le pune in valoare pentru noi insine. Este un interes pentru proces, dincolo de continut. Daca in PNL acest mecanism pe care il detinem fiecare este studiat si aplicat ca o tehnica, nu trebuie sa uitam ca, inconstient, cand suntem atenti, curiosi, uimiti, declansam invatarea, copierea comportamentului celuilat.
Acest lucru s-a produs si in situatia ta IOAN. Si trebuie sa te ingrijoreze in masura in care vei studia si admira comportamentele antisociale de care vorbeai mai sus in detrimentul altor caracteristici pozitive care detin excelenta si maiestria in aspecte incurajate de societatea noastra. Spun aceste lucruri fara sa intram in teoriile sociale care sustin ca de ceea ce avem parte cel mai des devine normal si logic. Daca nu lucrezi in domeniul criminalistic si nu studiezi psihicul uman este de preferat ca hobiul tau sa se satisfaca in paralel cu o psihoterapie. Este o ocazie aproape unica in ati descoperi dedesubturile proprii.

Raspunde
 
0
 
Psih. Iordache Iuliana

acum 14 ani

e necesar ca ,,atacurile de panica,, asa cum le numesti tu sa fie diagnosticate mai intii.poate ca nici nu sunt atacuri de panica ,poate fi o anxietate cumva fireasca datorata ,,aprofundarii,, unei teme care in mod firesc declanseaza un raspuns de teama.cu totii avem o latura agresiva pe care ar fi bine s-o constientizam,sa ne-o intelegem si sa traim cu ea cum putem mai bine.cumva intr-o maniera inconstienta ai,,ales,,sa cauti acest tip de documentare.ceva de acolo rezoneaza cu ceva din inconstientul tau.ori alegi sa te cunosti mai bine(dezvoltare personala)ori iti iei citeva ore de terapie daca sentimentul de panica devine greu de suportat si iti invalideaza viata.cu respect iuliana .

Raspunde
 
0
 
Ionescu

acum 14 ani

Afectiunea de care suferi se poate vindeca foarte rapid cu un remediu homeopat.
Daca te intereseaza mergi la un medic homeopat cu experienta sau lasa-mi un email.
Nu este bine ce ai facut si sa eviti pe viitor astfel de lucruri caci frica este un mare dusman al vietii.

Raspunde
 
0
 
Cristian

acum 14 ani

Va rog sa-mi recomandati un medic homeopat pentru un consult legat de atacurile de panica.
Multumesc,
Cristian Gheorghe [email protected]

Raspunde
 
0
 
Bianca

acum 14 ani

Ioan,

Faptul ca te uiti la documentare despre criminali sau canibalism e ok. Multa lume se uita, de aia se dau la TV!
Faptul ca te gandesti ca o sa ataci pe cineva "inconstient", pare a fi cam nerealist; crezi ca toata lumea care se uita la aceste documentare (sau la filme de groaza, etc) devine "nebuna" si ataca alti oameni?! Ma gandesc ca daca ar fi adevarat, probabil ca aceste documentare ar fi interzise, nu?
In plus, cum ar fi daca toata lumea care a vazut un film cu criminali sau un film de groaza, sau un documentar despre criminali, ar "innebuni" si ar ataca alti oameni ("inconstient", desigur)? Ai prieteni care au vazut "Inglorious Bastards"? Te-ai gandit ca prietenii tai ar putea deveni criminali, din cauza ca au vazut un film?

Oricum, daca continui sa te ingrijorezi legat de "atacul inconstient", cauta pe internet informatii despre "tulburarea obsesiv-compulsiva" ("obsessive-compulsive disorder" in engleza).

Numai bine si vizionare placuta!

PS - imi permit sa-l contrazic pe Dr. Ionescu: frica este printre cele mai bune emotii pe care le avem; frica ne ajuta sa ne pazim de pericole si sa supravietuim! Daca nu ne-ar fi frica, n-am fi in stare nici sa traversam strada. Asadar, frica este "cel mai bun prieten al vietii"!

Raspunde
 
0
 
Psih. Iordache Iuliana

acum 14 ani

poate dl.dr.Ionescu sa se rezume a vorbi doar despre ce cunoaste foarte bine si mai putin despre lucruri cu care in mod evident nu este familiarizat?frica este necesara,in doze mari poate sa cauzeze,insa nimic din ce am adus cu noi ca specie din ceea ce numim emotii nu s-a pastrat intr-un mod inutil.teama,furie,mila,iubire,invidie,...etc.toata gama de emotii ne sunt necesare altfel nu mai ,,ajungeau,, la omul contemporan.dincolo de individ, specia umana a facut de-a lungul timpului selectiile necesare pentru supravietuire.frica am pastrat-o.cu respect iuliana iordache.

Raspunde
 
0
 
Ionescu

acum 14 ani

Pai una este frica traita de pacienta, fara un obiect si fara sens si alta este frica de care vorbiti dvoastra. Daca tot vreti sa ma contraziceti macar straduiti-va mai intai sa intelegeí si contextul altfel vorbiti cu oglinda. Si nu uitati ca aici nu este un forum de polemica, filozofie sau barfa. Iar de sfaturi nu eu am nevoie, asa ca limitati-va postingurile la pacienti.

Raspunde
 
0
 
gina

acum 14 ani

din cauza unei rate la banca ,uneori simt ca o iau razna...mi se pune un nod in git ,nu pot respira...am o stare nervoasa ,nimic nu imi convine ...si parca ...gata...zic pina azi mi-a fost.Ma incurajez singura ....ca altii au mai multe probleme.ce sfaturi imi dati?
Multumesc

Raspunde
 
0
 
Psih. Iordache Iuliana

acum 14 ani

este o reactie anxioasa a organismului ca raspuns la stresorii pe care ii ai in viata ta.e bine ca te incurajezi,cauta sa vezi partea plina a paharului tau,o respiratie calma,egala cu 3 sec /inspir si 3 sec/expir poate ajuta pe moment.in momente de stres organismul descarca multa adrenalina si multi hormoni de stres,fapt ce duce la modificari biochimice importante,asa se explica nodul in git,senzatia de sufocare si celelalte stari ce acompaniaza reactia de stres.o analiza clara ,obiectiva a situatiei tale in ansamblu cu evidentierea si a aspectelor pozitive din viata ta poate schimba de multe ori perspectiva sub care vezi lucrurile.iti doresc succes .iuliana iordache

Raspunde
 
0
 
Ionescu

acum 14 ani

Gina: exista un remediu homeopat care inlatura aceste simptome.

Raspunde
 
0
 
Bucifer

acum 13 ani

Da Ionescule, remediul homeopatic in cazul tau consta in 5 cc de cianura administrata intracordial. Aici posteaza oameni care au probleme reale si o mare nevoie de ajutor. Am vazut ca tuturor le este servita la un moment dat cate o oferta de medicamente alternative, cate o adresa de mess sau mail, probabil ca sunt vizati.. Nu este suficient ca au o problema, mai apareti si voi la orizont.
Dispari,Ionescule, intr-un loc capitonat.

Raspunde
 
0
 
Bianca

acum 14 ani

Gina,

Nu stiu in ce masura functioneaza sa te incurajezi cu "altii o duc mai rau". Probabil ca functioneaza doar pe moment.
In primul rand este nevoie sa aflam daca ingrijorarea ta privind rata la banca este una realista - ai dificultati financiare? Sunt semne ca nu vei putea achita aceasta rata?
Daca raspunsul este "da", atunci cred ca ai nevoie de solutii practice. Uneori mintea noastra vede doar aspectele negative si se ingrijoreaza ne-productiv, ceea ce ne impiedica sa ne gandim si la solutii.
Incearca sa notezi, pe o hartie, care sunt "resursele" de care dispui; iata cateva idei: la cine pot sa apelez - prieteni, rude, etc; pot sa-mi iau si alt servici? daca da, ce stiu sa fac si ce pot sa fac? ce cheltuieli pot sa reduc? etc
Unul din aspectele neplacute in momentele de stres este faptul ca simtim ca pierdem controlul asupra situatiei, si ne simtim neputinciosi. Sper ca acest exercitiu, descris mai sus, sa te ajute sa privesti lucrurile si din alta perspectiva.
Cat despre starile fizice pe care le descrii, ele pot sa apara ca reactie la gandurile negative (ingrijorarile) pe care le ai legate de aceasta rata la banca. Altfel spus:
Gandurile negative / ingrijorarile (de gen "daca nu mai pot plati?", "daca imi pierd casa / masina?", etc) determina o stare de teama. Emotia de teama / frica, la fel ca si alte emotii, este insotita de o serie de reactii fiziologice: se incordeaza muschii, se deregleaza respiratia, inima bate mai cu putere, etc. Aceste reactii sunt normale si nu sunt periculoase, insa iti pot provoca disconfort.
Poti vizita site-ul http://www.mentalhealth.org.uk/ , unde gasesti foarte multe resurse (in engleza). Daca aceste stari persista, incearca sa apelezi la un psihoterapeut de orientare cognitiv-comportamentala.
Numai bine!

Raspunde
 
0
 
gina

acum 14 ani

va multumesc foatre mult pentru raspunsurile primite.intradevar incerc sa vad partea plina a paharului,ma incurajez si intradevar uneori e ceva de moment ...insa ...am doi copilasi si probabil ei imi ridica moralul ,in ce sens cel mare e in cls a4a si are numai fb pe linie iar cel mic e acum in cls a1a.se pare ca si lui ii place la scoala.la mine probabil e ...o lipsa de comunicare cu sotul.Nu e persoana care sa vorbeasca prea mult pe aceeasi tema.Imi zice ,,lasa ca o sa fie bine,, ..si atit.va multumesc inca o data si succes tuturor.concluzia am tras-o ;mergem inainte,,

Raspunde
 
0
 
IOAN50110585

acum 14 ani

Va multumesc inca odata pentru atentia acordata . Eu am inceput sa spun asa "autoterapia " . Am facut curatenie in biblioteca " carti universitare de psihologie " care mi-au ramas de cand eram la universitate . Cred ca mi-as fi gresit rau cariera daca as fi terminat universitatea. Mi-am scos din cap interesul spre aceasta latura ( ma refer la morbidismul cuprins ) de temele respective . La un moment dat spuneati ca un film nu poate influenta o persoana , dar daca studiati faptele lui Jeffrey Dahmer , care era obsedat de ideea de a crea un zombi si care isi ademenea victimele cu filmul EXORCISTUL ( carte citita de mine la 14 ani ) , va veti da seama ca imaginatia si fanteziile au un mare rol in a disturba mintea omului.
Vreau sa subliniez ca ma uitam la filme documentare ( intamplari reale ) si nu fictiuni sau filme horror .
Tocmai pentru asta am pus aceste curiozitati deoparte , fiind daunatoare cel putin pentru mine . Acum m-am "reprofilat" pe inca o limba straina ( in prezent vorbesc 4 limbi ) si incerc sa-mi pun energia in ceva mai putin periculos .
Cu tot respuctul ,

Raspunde
 
0
 
Pag 1 din 2
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Scapa de panica si anxietate Insomnia poate indica probleme de anxietate Top 20 moduri de a rezolva tulburarile de anxietate si stresul Tratament naturist pentru anxietate Anxietatea si atacurile de panica

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua